0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Sådan vælger du den rigtige løbe-BH

Næst efter løbeskoene er løbe-BH'en kvindens vigtigste løbeudstyr. Og det er både de små, de mellemstore, de store, de lange, de korte, de unge og de gamle bryster, der skal sidde på sin plads under hele løbeturen. Der skal simpelthen bare være styr på brysterne, ligegyldigt hvilken kategori dine bryster går under, for det siges nemlig, at brysterne bevæger sig ca. ni centimeter i en ottetalsbevægelse ved hvert løbeskridt, hvis ikke en god løbe-BH holder dem i skak.

Mange kvinder har en tendens til at undervurdere vigtigheden af en løbe-BH som støtter nok. Vidste du for eksempel at du øger risikoen for at huden bliver mere slap på grund af brysternes bevægelse under løb? Og vidste du også at du med den rette løbe-BH kan optimere dit løb, minimere belastningerne for ryggen og få en fornemmelse af at føle dig lettere når du løber? 

Her en almindelig C-skål størrelse under normalt løb. I midten med almindelig BH og til højre med løbe-BH.

 

3-trins-guide til valg af løbe-BH

Er du også en af de mange kvinder, som er i tvivl om hvilken model og ikke mindst størrelse der er god for dig? Fortvivl ikke! Her kommer en 3-trins-guide til hvad du skal være opmærksom på i jagten på din nye løbe-BH.

Valg 1 - top eller BH

Skal det være en løbe top (med bryderryg) eller en løbe-BH med indstillingsmuligheder både i omkreds og i stropperne? 

Løbe-top:  Shock Absorber Active Crop Top er en såkaldt løbe-top, som på grund af de to lag stof ved barmen har et ekstra hold på brystet sammenlignet med andre almindelige løbe toppe. Denne model er behagelig og let at tage på idet den ingen stropper eller hægter har. Den findes i simple størrelser fra xs til xl. 

Ønskes et større hold med større tilpasningsmuligheder i form af justerbare stropper og en mere specifik størrelse, er en løbe-BH et bedre valg!

Om det er den ene eller anden type model du skal vælge afhænger af flere ting:

  • Størrelsen på din barm
  • Hvor lang tid du ønsker at den holder sin elasticitet og hold. En BH med indstillingsmuligheder holder cirka dobbelt så lang tid som en løbetop uden, fordi elastikken bliver træt efter brug. 
  • Din egen vurdering af hvad du føler er mest behageligt at have på og løbe i. 
  • Løbe-BHens materiale skal være svedtransporterende og ikke slide på huden. Det er vigtigt, at du ikke kan mærke syninger osv. Du kan evt have løbe-BH’er til både vinter og sommerløb. Om sommeren kan der dannes enormt meget varme mellem brysterne, og det kan du undgå ved at finde en løbe-bh i lidt tyndere stof eller uden så meget polstring i cup'en.

Valg 2 - størrelse 

Størrelse! Herunder ses en række billeder af hvordan en løbe-BH skal sidde for at det er den rigtige størrelse. 

På de følgende billeder illustrerer vi, hvordan du tjekker pasformen på din løbe-bh:

  • Denne løbe-bh sidder rigtig fint. Cup'en er fyldt helt ud, der er ingen hudfolder, hverken i armhulen eller på skulderen. Og den sidder til, men strammer ikke i omkredsen.

Shock Absorber BH.

  • Kan du få to fingre ind under elastikken, passer løbe-BH'en i omkredsen.

Shock Absorber BH.

  • Når du køber løbe-BH'en, skal den sidde lige over ryggen i den yderste hægte. Det betyder, at du efterhånden som stoffet giver sig, kan stramme dem ind i de inderste hægter.

Shock Absorber BH.

  • Her afslører hudfolderne i armhulen, at løbe-BH'en er for lille.

Shock Absorber BH.

  • Her glider løbe-BH'en op ad ryggen. Så er den for stor i omkredsen.

Shock Absorber BH.

  • Her folder løbe-BH'en i cup'en, fordi cup-størrelsen er for stor.

Shock Absorber BH.

Valg 3 - antal

En ting der er værd at overveje er antallet af BHer! Løber du meget, eller har du svært ved at følge med i vask? For at forlænge holdbarheden og skåne elasticiteten er det nemlig ikke fordelagtigt at løbe i en BH som er fugtig fra vask. 
Ligeledes kan det anbefales at have en af hver type – Hvis du eksempelvis finder løbetoppen mest behagelig, men ønsker ekstra støtte i form af løbe-BH’en til længere ture. På den måde kan du også vælge top/BH efter dit situations-behov. 

Er du stadig i tvivl? 
Heldigvis er der i Løberens butikker kompetent personale, der rådgiver i hvilken model der passer til dit behov, samt hvilken størrelse der passer til netop dig. Så kom ned og få en snak om dine behov, og prøv vores fremragende udvalg af løbe-BH’er.

Vi ses! 

Se vores sortiment af løbe-bh'er her.