0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kundeservice
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Sådan vælger du den rigtige løbe-BH

Næst efter løbeskoene er løbe-BH'en kvindens vigtigste løbeudstyr. Og det er både de små, de mellemstore, de store, de lange, de korte, de unge og de gamle bryster, der skal sidde på sin plads under hele løbeturen. Der skal simpelthen bare være styr på brysterne, ligegyldigt hvilken kategori dine bryster går under, for det siges nemlig, at brysterne bevæger sig ca. ni centimeter i en ottetalsbevægelse ved hvert løbeskridt, hvis ikke en god løbe-BH holder dem i skak.

Hos os har vi et sortiment, der henvender sig til alle typer kvinder, og vi oplever, at mange kvinder virkelig mærker en stor forskel på deres løbeture, når brysterne sidder rigtigt. Nogle kvindelige løbere fortæller, at kroppen føles lettere under løbeturene - hvilket også giver ret god mening, når den perfekte løbe-bh siges at reducere det 'bounce', der opstår under løb, med op mod 78 procent!

Se her et Bounce-o-Meter, der viser, hvordan dine bryster bevæger sig, når du løber.

Den ægte løbe-bh

Når du vælger en sports-BH til løb, skal den for det første holde brysterne helt på plads. Har du en lille barm, kan du måske få nok støtte i en såkaldt kompressions-BH også kaldet en sportstop. Det er sådan én, der mere er en top end en BH og holder brysterne på plads ved at presse dem ind mod kroppen.

Har du en større barm, har du brug for mere støtte, og det er for det meste ikke nok - eller rart - at presse dem hårdt ind mod kroppen. Derfor skal du have en ægte løbe-BH, som er udformet som en rigtig bh med en holder til hvert bryst og hægter, der kan justeres ud eller ind på ryggen. Her kan du nemlig specifikt vælge omkreds og cup-størrelse.

Sådan mærker du, om den passer dig

 • Løbe-BH'en skal sidde godt til, men stadig give en følelse af bevægelsesfrihed. Hop og løb på stedet i prøverummet og sørg for at få kyndig hjælp fra ekspedienten.
 • Den skal sidde helt til, men den må ikke føles ubehageligt stram.
 • Der skal ikke være hudfolder under armene og på ryggen må elastikken ikke glide op ad - den skal sidde i en lige linje hen over ryggen.
 • For at den passer i omkredsen, skal den sidde til, men ikke for stramt i den yderste hægte. Det gør, at den også efter et par måneder vil kunne sidde til i de inderste hægter, selvom stoffet har givet sig lidt.
 • Hvis du ser dig selv fra siden, er det vigtigt, at du kan se brystet fylder cup’en helt ud - stoffet må ikke pose eller folde.
 • Brysterne må heller ikke blive mast så meget, at de hver især bliver delt midt over af cup’en.

På de følgende billeder illustrerer vi, hvordan du tjekker pasformen på din løbe-bh:

 • Denne løbe-bh sidder rigtig fint. Cup'en er fyldt helt ud, der er ingen hudfolder, hverken i armhulen eller på skulderen. Og den sidder til, men strammer ikke i omkredsen.

Shock Absorber BH.

 • Kan du få to fingre ind under elastikken, passer løbe-BH'en i omkredsen.

Shock Absorber BH.

 • Når du køber løbe-BH'en, skal den sidde lige over ryggen i den yderste hægte. Det betyder, at du efterhånden som stoffet giver sig, kan stramme dem ind i de inderste hægter.

Shock Absorber BH.

 • Her afslører hudfolderne i armhulen, at løbe-BH'en er for lille.

Shock Absorber BH.

 • Her glider løbe-BH'en op ad ryggen. Så er den for stor i omkredsen.

Shock Absorber BH.

 • Her folder løbe-BH'en i cup'en, fordi cup-størrelsen er for stor.

Shock Absorber BH.

Materialet

Løbe-BHens materiale skal være svedtransporterende og ikke slide på huden. Det er vigtigt, at du ikke kan mærke syninger osv. Du kan evt have løbe-BH’er til både vinter og sommerløb. Om sommeren kan der dannes enormt meget varme mellem brysterne, og det kan du undgå ved at finde en løbe-bh i lidt tyndere stof eller uden så meget polstring i cup'en.

Hægter eller ej? 

Det er en smagssag. Er du smidig kan en løbe-bh, der skal tages på over hovedet være helt fint, men synes du, det er bøvlet og irriterende er det en god idé med en løbe-BH, der har hægter. Det kan for nogen være en befrielse ikke at skulle bakse en fugtig BH over hovedet.

Se vores sortiment af løbe-bh'er her.

Når du køber den perfekte løbe-bh, skal du huske på disse tre ting:

 1. At løbe-BH'en sidder til, når du spænder den i den yderste hægte.
 2. At løbe-BH'en ikke folder i cup'en - så er den for stor. Eller laver hudfolder i armhulen - så er den for lille.
 3. At den er rar at have på, også når du hopper og bevæger dig.

Når du vælger løbe-BH, er det vigtigste pasformen, og derfor er det en god idé at komme ind i én af vores fysiske butikker og prøve de forskellige modeller, så du finder netop din perfekte løbe-BH.