0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Runway Night Run: Løbeskoene får vinger i natten

Lørdag den 18. august blænder Flyvestation Aalborg op for projektørerne på landingsbanerne, når deltagerne i årets Runway Night Run løber til ære for krigsveteraner. Et løb, som LØBEREN støtter op om for fjerde år i træk.

Af Marianne With Bindslev

Mens regnen stod ned i stænger på landingsbanerne uden for, sad daværende flyveleder Bjarne Hoffmann bøjet over madpakken og medarbejderbladet, ’Naviair News’, i Aalborg Lufthavns lune kantine. Han var faldet over en artikel om et motionsløb afviklet på landingsbanerne i Billund Lufthavn.

Kunne man gøre det samme i Aalborg, og hvor man samtidig hyldede krigsveteraner?

Artiklen såede et lille frø hos Bjarne Hoffmann:
”Fra min baggrund i forsvaret kender jeg personer tæt på, der har været berørt af internationale opgaver og udsendelser. Det har givet mig et indblik i de omkostninger og ofre, udsendelserne har. Derfor havde jeg lyst til, gennem et løb, at hylde veteranerne og deres familier og donere et eventuelt overskud til dem.”

Artiklen blev afsættet for det, der senere blev til Runway Night Run. Vejen derhen var brolagt med diverse tilladelser og risikovurderinger.

”Vi skulle bl.a. undersøge, om det overhovedet var muligt at finde en periode i trafik- og charterprogrammet, hvor flyvefeltet kunne lukkes ned. Desuden var der brug for en række sikkerhedsprocedurer – eksempelvis skal et flyvefelt, der har været anvendt til andre ting, fejes og inspiceres grundigt inden luftfartøjer igen får adgang til banerne,” fortæller Bjarne Hoffmann, der fik god opbakning til at gennemføre projektet hos både flyvevåbnet og Aalborg Lufthavn.

Runway Night Run løb af stablen i en sen nattetime for første gang i 2015. Den første udgave af løbet blev en stor succes og diverse sponsorater samt en donation fra SPAR Nord fonden betød, at løbet kunne generere et overskud på 75.000 kr., som blev doneret til Dansk Handicap Forbunds arbejde med krigsveteraner.

I 2016 var man nødsaget til at flytte løbsdatoen, men da faldt den sammen med et andet stort motionsarrangement i Nordjylland. Det betød, at deltagerantallet faldt og løbet kun akkurat løb rundt. Men efter 2017 udgaven var der igen et overskud og der blev uddelt 58.500,-.

”Vi ser frem til at afvikle endnu en vellykket udgave af Runway Night Run natten mellem den 17. og 18. august og satser på endnu et overskud i 2018, der kan komme flere skadede veteraner til gode” slutter Bjarne Hoffmann.

Runway Night Run

Mødested: Flyvestation Aalborg, Thisted Landevej 53, 9430 Vadum
Dato: Lørdag d. 18. august 2018
Distancer: 5 km og 10 km.
Tidspunkt: Kl. 02:00 natten imellem fredag d. 17.8 og lørdag d. 18.8
Pris: 250 kr for voksne, 125 kr for børn  (født 2004 eller senere).

TILMELDING er åben.

Tilmeld dig nu og få en gratis t-shirt

Ved tilmelding senest søndag d. 10. juni 23:59 får man den unikke custom-made Løbstee gratis med i startgebyret.

Tilmeld dig her.

Læs mere om løbet på runwayrun.dk

Det fortæller deltagerne

En super fed natlig mission
“Løbet var en super fed natlig mission, som blev sat i gang af en lavtflyvende helikopter, der nærmest blæste håret af. I hangaren inden starten bragede "thunderstruck" ud af højtaleren med decibel, så ingen faldt i søvn. Deltager uden tvivl igen.”
Dorthe Damsgaard

Fantastisk arrangement!
“Fed stemning før og efter løb og en fantastisk oplevelse at få lov at løbe om natten på flyvestationen. Det er en igen'er 👏👏”
Malene Lander Johnson

Får stadig kuldegysninger
“10’eren startede tæt på landingsbanen. Lyset blev slukket og der var helt mørkt, da redningshelikopteren tændte sit lys samt lysene på landingsbanen og løbet gik i gang. En uforglemmelig oplevelse. Får stadig kuldegysninger af tanken og deltager igen i år på 10 km.”
Brian Esmarch Panny Pedersen

Lad pandelampen blive hjemme
“Jeg deltog både i 2015 og 2016 og begge gange var det en super oplevelse. En sjov udfordring og vild fedt at løbe i startbanelysets skær - lad pandelampen blive hjemme ☺”
Helle Krøger Wodskou

Stemningen er høj
“Du er inde på et område, der ikke dagligt er åben for almindelige mennesker - og så er du ovenikøbet løbende med vind i håret, helikopter i luften, festlig musik i målområdet mens landingsbanelysene lyser kraftigt op i den kulsorte nat. Det er et oplevelsesrigt løb alle skulle prøve. Stor ros herfra.”
Kristine Thillemann

Helt enestående
“Har været af sted 2 gange og fruen 1 gang og vi regner med at skal afsted igen 💪🏼. Super løb. God start. Helt enestående at løbe hvor det ellers er umuligt at komme til.”
Allan Hansen

Jeg var fyldt med adrenalin
“Da vi stod klar i mørke, blæst og kulde og helikopteren, ud af mørket, dykkede ned over os…lyden vibrerede i hele kroppen og lysene tændtes langs startbanerne, gav det sådan et rush, der holdt sig alle 10 km. Jeg var så fuld af adrenalin og mine sanser så skærpede, at jeg stæsede alle 10 km kun med andre løberes åndedræt og fodslag i ørene. En helt unik og enestående løbeoplevelse.”
Marianne Morton