0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kundeservice
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

5 uger tilbage – sådan optimerer du din træning til BT Halvmarathon

Nu er jeg ved at være klar til BT Halvmarathon den 1.maj. Følelsen af at være klar kom efter, at jeg har været til SNIK´s fællestræning i Dyrehaven et par lørdage, hvor jeg har været ude på 15-17 kilometer ture i ”godt tempo” og efter, at jeg i forgårs fik løbet 15-16 km med babyjoggeren ... Så er der ”kun” 5-6 km tilbage. Mavemusklerne havde det dog lidt ”slemt” efter den lange tur med babyjoggeren ...

De sidste uger frem mod BT Halvmarathon vil jeg tilrettelægge min træning ud fra de grundprincipper, som jeg altid har bygget min træning op omkring. Nemlig med fokus på både kvantitet og kvalitet. Det synes jeg også, du skal gøre!

Det indebærer:

  • Minimum et træningspas, hvor du fokuserer på kvantitet/mængde.

Det vil sige, at du skal løbe langt en gang om ugen. Hvor langt afhænger af dit udgangsniveau og dit mål. Generelt er min holdning dog, at man som halv- og helmaratonløber skal passe på med at fokusere alt for meget på de helt lange ture.

Jeg har haft god erfaring med ”kun” at løbe 15-16 km forbindelse med min halvmaratontræning og 25-26 km i forbindelse med min maratontræning. Dette da min erfaring er, at de helt lange pas slider mere end de gavner. Det er min overbevisning, at det er ugens samlede mængde, der er afgørende for værdien af din træning frem for længden på et enkelt ugentligt pas. Men dette er en individuel afgørelse, og her du skal lære at lytte til dig selv. Nogle halv- og helmaratonløbere vil ikke føle sig trygge ved at skulle gennemføre løbet, hvis de ikke har været ude på de meget lange tur til træning, da det kan give psykisk tryghed at vide, at man har været i nærheden af konkurrencens længde.

  • Minimum et træningspas hvor du fokuserer på kvalitet/hastighed.

Det vil sige, at du skal fokusere på din løbehastighed, og i dette træningspas skal du presse dig selv. Dog skal du ikke presse dig selv ”helt i bund”, da det kan forårsage skader, hvis du slipper kontrollen fuldstændig. Igen er det afhængigt af dit udgangspunkt og dit mål, hvor mange og hvor lange fartleks-/intervalpas, du skal løbe.

Den tankegang, som du gerne skal have inkorporeret er, at kroppen skal stimuleres med andre impulser end dem, som den får via de lange jævne løbeture. Forud for din hastighedstræning/intervaltræning er det vigtigt, at du varmer op med små-jog og også gerne et par korte stigningsløb på ca. 100 m, hvor du starter ud langsomt og så stille og roligt øger dit tempo til spurt. Det er også vigtigt, at du jogger af efter endt hastighedstræning/intervaltræning. Her skal du virkelig bare helt ned i tempo.

Fortsat rigtig god træning!

Hilsen Annemette og Nikolai