0
Unique selling points
Fri fragt på alle ordrer
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Året der gik: Løbeskoene

Et anderledes år for alle. For løbeverdenen blev det ikke til helt så mange udgivelser, som vi havde troet, men rigtig mange sko er alligevel kommet frem til markedet. Her får du et overblik over de sko, som vores løbeekspert og distriktschef på Sjælland, Kasper Hansen, har løbet i. Hvad fungerede, hvad var spændende og hvad kan vi se frem til i 2021?

Kalenderen skriver 2021. Som altid giver det anledning til at kigge tilbage på året der gik. For mig/os i LØBEREN betyder det, at vi ser tilbage på året der gik med de forskellige sko.

Jeg havde lovet mig selv, at jeg ville ud at løbe i flere sko i 2020. Alle sko bliver testet på bånd, men flere sko skulle ud på landevejen og “rigtigt” prøves af. Det er blevet til 26 forskellige modeller. Nogle som har overlevet årsskiftet 2019-2020, nogle som har ramt markedet i 2020 og andre som ikke er på markedet endnu, men vil ramme i 2021. Blandt modellerne er der sko som ikke har fundet LØBERENs hylder. Herunder kan I se, hvad jeg har løbet i.

Om mig:

Navn: Kasper Hansen, 39 år

Arbejde: Distriktschef Sjælland med 13 år i LØBEREN

Løbeåret 2020: Lidt over 2000 km. i 2020 - alle i tempo 5:00 m/km

Rugbrødsskoene

Det dækker over de sko, jeg har løbet mest i 2020.

Nike React Flyknit Infinity Run

Som altid slår Nike stort brød op, når de lancerer nyt. Jeg var umiddelbart skuffet. Den kunne jo ikke noget, som ikke var på marked i min optik – men den har godt nok vundet indpas. Jeg er vild med Flyknit-overdelen, jeg er vild med min afvikling i skoen og min krop har det godt, når jeg har løbet i den

Asics Nimbus Lite

Det var en af de sko, jeg havde størst forventninger til. Nimbus er altid en lækker sko, men en af de tungere og en lidt kedelig afvikling. Det skulle en ny mellemsål gøre op med – og det er vitterlig en fed mellemsål. Den kan jeg godt lide. Pasformen har ikke været helt så spot on på min fod, men det får de så på plads i version 2, der netop er landet. Prøv den!

New Balance 880v10

Det er nok en meget god blanding mellem de to ovennævnte sko. Lækker overdel, lækker afvikling. Ikke helt så meget “bounce” som de to andre, men god og solid i alt, hvad den gør.

Nike Pegasus Trail 36

Indrømmet; jeg købte den primært på grund af den flotte, gule farve. Fra start har den været rigtig komfortable at løbe i. Om det er trail, kan vi diskutere, men den har fungeret rigtig godt i området omkring Lyngby Sø, hvor jeg løber en del. Og årets længste tur på 30 km omkring Lyngby og Furesøen er også løbet i denne sko.

De sjove, spændende sko

Der kommer mange nye og spændende sko på marked. De er sjove, og nogle har også fungeret som rugbrød. Skoene er udvalgt her, fordi de måske er innovative og anderledes, og det er sko, hvor man er gået en anden vej end med ”traditionelle” løbesko.

Brooks Hyperion Tempo

En af årets allerbedste sko i mine fødders optik. Let, lækker pasform, fed afvikling. Den nye DNA Flash-mellemsål (som også bruges i deres Hyperion Elite 2) fungerer supergodt. 

Saucony Endorphin Shift

Den lidt oversete i Endorphin-serien. Det lave drop på 4mm. har min akilleshæl ikke været helt glad for, men som supplement til rugbrødsskoene giver det en god og anderledes afvikling. 

Nike Pegasus Turbo

Min favoritsko i 2019 og en sko, jeg også flittigt har brugt i 2020. 

Sko vi (i min verden) burde glæde os til i 2021

Udviklingen er eksplosiv i disse år. Nye mellemsåler, sømløse overdele, carbonplader og meget andet er med til at give nye spændende oplevelser i løbeskoene. Derfor er der en helt masse spændende nyt at se frem til. Af sko som er helt nye, synes jeg, at vi burde holde skarpt øje med følgende:

Adidas UltraBOOST 21: Lanceres februar 2021

En model som i alle årene har delt vandende - også internt i LØBEREN. Er det en løbesko eller en sneaker. Jeg har været stor tilhænger af modellen, men de seneste modeller har være for omskiftelige i overdelen og for klodsede i min optik. Den kommede 2021 ligner en løbesko med bunker af lækker stødabsorberende Boost og fed knit-overdel. Så ikke ny, men alligevel ser den ud til at være helt ny. Bliver interessant.

Nike Invincible Run: Lanceres januar/februar 2021

En sko som man skulle kunne løbe mere i og nedsætte skadesrisikoen. Fuld ZoomX-stødarbsorbering som bør give en god “bounce” i afviklingen.

Hoka Mach 3: Lanceres marts 2021

Marked for sko med lidt lavere drop har været tilbagegående. Er man til det, men ikke til en høj sål – som Hoka normalt er kendetegnet ved – så kunne Mach 3 være et godt bud. Vores første indtryk er i hvert fald positivt.

Asics Novablast 2: Lanceres sommer 2021

Versionen har været spændende, men vi har oplevet den alt for ustabil til at kunne fungere specielt godt. Det ser ud til at blive bedre i version 2. Og så kan det blive en rigtig sjov sko.

Asics GEL-Kayano Lite: Lanceres sommer 2021

Kayano har i de seneste 27 år været en af de mest solgte sko. Nu lanceres der også en Kayano Lite med ny mellemsål, som vi har set det i Nimbus Lite. Tanken er, at Kayano løberen kan få en mere “spændstig” fodafvikling og stadig god stabilitet. Og bare rolig, den “almindelige” Kayano fortsætter.

Det var lidt om året der gik, og her til sidst nogle af de sko, som jeg personligt ser frem til – og som vi i LØBEREN glæder os til at præsentere for jer alle. Rigtig godt løbeår. Vi glæder os helt afsindigt til at se jer i vores butikker!