0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

adizero adios Pro - Rekordhurtig sko fra adidas

På mandag d. 14. september lancerer adidas deres hurtigste sko til dato: adizero adios Pro. En sko, der lørdag d. 5. september sad på Peres Jepchirchir, da hun satte ny verdensrekord for kvinder på halvmaratondistancen i et "Only Women" race i Prag. Den nye sko er blandt andet udstyret med carbonplade, og det lader til at være en sko, der for alvor kan sætte tryk på de øvrige brands. Lad os tage et kig på den.

Den nye racer er som sagt udstyret med en stiv carbonplade. I modsætning til mange andre carbonsko, er adizero adios Pro udviklet med en carbonplade, der ligger i hælen og altså ikke løber hele vejen frem til forfoden.

Her har man i stedet installeret nogle såkaldte "EnergyRods", der er fem "fingre", som man har infuseret med carbon, der har til formål at få løberen til at spare energi og kunne løbe i længere tid. Det betyder forbedret løbeøkonomi, større energibesparing og i sidste ende forbedrede tider.

Den specielle konstruktion af en stiv carbonplade i hælen kombineret med fem carbon-infuserede EnergyRods, der ligner knoglekonstruktionen i din fod, er ikke set før i andre sko.

Udenom carbon-konstruktionen har adidas udviklet mellemsålen i LightstrikePRO, der er videreudvikling af det Lightstrike-materiale, de introducerede i først adidas SL20 og sidenhen i adizero Pro. LightstrikePRO er et let materiale, der har til formål at gøre skoen både behagelig og responsiv, så du får så eksplosivt et fodafsæt som muligt.

Overdelsmaterialet er af materialet CELERMESH, der er et ultratyndt og fleksibelt materiale, som giver høj åndbarhed uden at tilføje unødig vægt. Overdelsmaterialet minder igen om det, adidas introducerede i Ultraboost PB, SL20 og adizero Pro.

Mellemsålen er (som i de fleste carbonsko) en ordentlig en af slagsen, og det er heller ikke anderledes i adizero adios Pro. Den måler en stack height på 39mm. i hælen og 30,5mm. i forfoden, hvilket udgør et drop på 8,5mm. Det betyder også, at den ikke er tilladt til baneløb, men den er fuldt godkendt til alle løb, der ikke er på banen. Droppet handler om afstanden i skoen fra hælen ned til forfoden.

Til sidst er vægten en smule højere, end man typisk vil opleve i en carbonsko. Vægten hedder 246g i en størrelse US 8.5 (størrelse EU 40). Det er lidt højere end tilfældet er i fx Vaporfly (der vejer utrolig lidt), men med en ny verdensrekord på bagen, fortæller det ikke en historie om en kso, der skulle være hverken tung eller mindre eksplosiv på trods af den højere vægt.

Har du lyst til at vide mere om den? Så kan du tilmelde dig vores carbonaften, hvor vi gør dig meget klogere på alt fra teknologien bag carbonskoene til forskellene på de forskellige carbonsko. Du får mulighed for at prøve udvalgte sko.