0
Unique selling points
Fri fragt på alle ordrer
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

adizero PRO - Ny carbonsko fra adidas

I samarbejde med Continental Danmark og OL-løber Andreas Bube, byder vi velkommen til adidas' bud på markedets hurtigste race-sko: adizero PRO. En sko, der er skabt til dig, der gerne vil slå dine rekorder - uanset om du løber lange eller korte distancer. Bliv lidt klogere på den lynhurtige sko i denne artikel.

Markedet for carbonsko har, som de fleste nok har opdaget, taget voldsom fart i 2020. Stort set alle større brands er kommet med et bud på en konkurrencesko med carbonpladeteknologi, og nu er turen også kommet til adidas, der entrerer markedet med adizero PRO.

Tidligere på året har vi fået lidt indikationer på, hvordan adidas ville forme sin konkurrencesko. Det skete med lanceringen af adidas SL20, der på mange måder blev en intro til den nye carbonsko og første indikation på, hvilken vej adidas arbejdede med sit materiale.

Vi har i samarbejde med Continental Danmark og OL-løber Andreas Bube, lavet en film om skoen, hvor Andreas Bube prøver den af på banen. Den film kan du se nederst.

Lad os starte med at tage et kig på fakta omkring skoen:

  • Løbestil: Neutral, til konkurrence eller hurtig træning
  • Vægt: 198 g (str. 42 2/3)
  • Drop: 9.5 mm (hæl: 21.5 mm / forfod: 12 mm)
  • Quickstrike med Continental Rubber-ydersål
  • Overdel i mesh
  • Boost-mellemsål med Lightstrike-støddæmpning

Som det fremgår af det nederste punkt, er en af de store nyheder i den nye carbonsko, at adidas har skabt en dobbeltstøddæmpende mellemsål bestående af både Lightstrike i 2/3 af foden, mens de har deres kendte og enormt populære Boost-materiale i hælen.

Det betyder, at du får en fantastisk støddæmpning, men du er også sikret en responsiv fodafvikling, der er designet til at løbe hurtigere uden af bruge flere kræfter. Det er såmænd formålet med de fleste hurtige sko.

Til forskel fra de fleste carbonsko har adidas skabt en carbonplade, der er en smule mere fleksibel. Den tillader et "buk" i forfoden, der gør, at skoen ikke er helt så stiv som andre carbonsko kan oplevelses. Om det er fordel eller ulempe er en smagssag. Det skal prøves på. Carbonpladen er dog stadig stiv, og den er med til at sikre stabilitet i skoen.

Overdelsmaterialet er et ultratyndt mesh-materiale, der er designet til at holde vægten nede, mens skoen bliver så åndbar som mulig. Det betyder, at varmen fra foden får let adgang ud af skoen, så du holder temperaturet nede og åndbarheden oppe. Vi så det allerede i Ultraboost PB og SL20 fra adidas. Her er overdelsmaterialet også i ultratyndt mesh, der er ekstrem åndbart. I adizero PRO har de gjort overdelsmaterialet endnu lettere og endnu mere åndbart. Pløsen er syet fast ved sålen, så din fod bliver holdt på plads under løb.

Sidst, men ikke mindst, er ydersålen. Det er ikke nogen hemmelighed, at Continental laver såler til adidas - og det samme er selvfølgelig tilfældet i adizero PRO.

Det betyder, at du får et fantastisk greb i dine sko. Sålen er designet til at være let og fleksibel, så man ikke går på kompromis med skoens vægt, der er holdt så langt nede som muligt. Sålen gør, at du kan boltre dig på både bane og på ruter med mange sving, hvor du stadig vil holde farten godt deroppe.

Det er en alsidig sko, adidas har sendt på carbonsko-markedet. Skoen henvender sig til dig, der gerne vil slå dine personlige rekorder og få sat ekstra fart på, når du deltager i konkurrencer. Den er ikke designet til at være en træningssko, som du skal løbe en masse kilometer i til hverdag, men derimod en sko du kan bruge, når du træner intervaller eller korte, hurtige træningspas. En optimal sko at have ved siden af din mængdetræningssko.