0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Anmeldelse Nike React Infinity Run Flyknit

I denne anmeldelse bliver du klogere på Nikes nye satsning, React Infinity Run Flyknit, når Bjørg Gandrup Mogensen, fortæller om sin oplevelse med en sko, der påstår at reducere skadesfrekvensen hos løbere.

Se React Infinity Run Flyknit til herre og dame

Af Bjørg Gandrup Mogensen, LØBEREN, Lyngby

Lad os starte ud med nogle kolde facts om skoen.

  • Vægt: 291 g (US 10 herre)
  • Drop: 9 mm.
  • Stack height: Hæl: 33 mm, forfod: 24 mm

Nike er gode til at hype deres sko, det må man give dem. Nogle gange er der noget om snakken, men hvad med Nike React Infintiy Run Flyknit?

Som vi alle ved, er Nike gået væk fra at lave deciderede pronationssko, og Infinity er nu det nye ”neutrale” alternativ til Structure, der korrigerede på god gammeldags manér med en kile. Infinity er udstyret med en meget bred sål i 100% react-skum, der udover at give en blød stødabsorbering, også giver skoen relativt meget stabilitet. Derudover er der de grå guide-rails nederest ved hælkappen, der også stabiliserer.

Det vil sige, at der ikke som sådan er noget korrigerende i skoen, og derfor ligger i kategorien neutral, men den støtter dog så meget, at hvis man pronerer let til moderat, holder den en på plads. Jeg står helt stabilt i den, og jeg pronerer moderat. Meeen, at sammenligne den med en Structure er efter min mening en overdrivelse.

React-sålen gør, udover at give en god stødabsorbering, at skoen virker som en lettere mængdetræningssko i forhold til flere af dens konkurrenter fra andre brands.

Sålen runder foran og ved hælen (som man også ser på Vaporfly, dog ikke så udpræget), hvilket er med til at give en bedre og mere naturlig afvikling. Infinity er bredere i pasformen end f.eks. Epic React, men overdelen synes lidt fastere, og efterlader heller ikke megen plads til en høj vrist. Støtten i svangen er bemærkelsesværdig, når man træder i den - jeg synes det er rart, men det er vist en smagssag.

Jeg kan godt lide fittet omkring foden, men jeg ville ønske, at man kunne snøre skoen længere op. Ydersålen er dækket af mere gummi end Epic React, hvilket gør den mere slidstærk.

Overordnet synes jeg, at Nike React Infinity Run Flyknit er en lækker mængdetræningssko, der er let i fornemmelsen, blød og rimelig responsiv. Nike lykkes sådan set med at lave et alternativ til den traditionelle pronationssko, der både kan bruges af den neutrale løber, og de der pronerer let til moderat.

Til sidst vil jeg sige, at den måske nok er designet til, at man ikke bliver skadet i den, og ja, stødabsorberingen er god, men her vil jeg mene, at der er alt for mange forskellige faktorer, der spiller ind. I mean, jeg skulle nok kunne få ondt i knæet i den, hvis jeg prøvede nok.