0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Hvilken løbertype er du?

Vi kender ham fra løbe/vennekredsen der altid er tilmeldt et løb og skal sætte en ny rekord eller hende, der fortæller om, hvor dejligt hun har det i kroppen efter sit morgenløb, når hun drikker sin ingefærssmoothie.

Løbere er ligeså forskellige som resten af befolkningen, men vi har alligevel visse vaner og værdier indenfor løb, der fortæller lidt om, hvilken type løber, vi er.

Ifølge Idrættens analyseinstitut findes der fem løbearketyper:

  1. Traditionsløberen
  2. Socialløberen
  3. Udfordringsløberen
  4. Selvorganiseringsløberen
  5. Sundhedsløberen

Traditionsløberen løber, ofte sammen med andre, for fornøjelsens skyld, fordi løb er sjovt. Traditionsløberen er for det meste over 40 år og den mest dedikerede løber – dvs. han eller hun løber 3 gange eller mere om ugen.

Socialløberen er som ordet siger den sociale løber. Socialløberen løber for at være sammen med sine venner eller for at få nye venner, og løber derfor stort set aldrig alene. Socialløberen er den af løberne som oftest er medlem af en løbeklub. Socialløberen er også den ældste løber.

Udfordringsløberen løber for resultaterne og deltager i løb for at presse sig selv til det yderste og for at blive bedre. Udfordringsløberen er ofte under 40 år og er ofte en mand.

Selvorganiseringsløberen er aldrig medlem af en løbeklub og løber mest for sig selv. Selvorganiseringsløberen løber, fordi det er en nem måde at få dyrket motion på. Denne type løber identificerer sig i mindre grad end de andre typer løbere med det at være løber. Denne gruppe er også ofte under 40 år.

Sundhedsløberen løber for at være sund med en god kondition og for at holde vægten og løber både sammen med andre og alene. Sundhedsløberen er oftest kvinde og identificerer sig ikke særligt med løb. Sundhedsløberen er den mindst dedikerede type af løbere – i forhold til de andre typer løbere løber de færrest gange om ugen.