0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Nike Air Zoom Tempo NEXT% - Ny temposko

Nike har taget det bedste fra deres racesko, Nike Air Zoom Alphafly NEXT%, og deres hurtige træningssko, Nike Pegasus Turbo 2, og samlet det i helt ny, lynhurtig træningssko: Nike Air Zoom Tempo NEXT%. Den innovative løbesko er skabt på baggrund af de seneste år teknologier, Nike har introduceret til markedet, og den kan du i denne artikel blive meget klogere på.

Lige siden Nike gik all-in på at skabe markedets hurtigste sko, har de skubbet til grænserne for den klassiske forståelse af, hvordan man udvikler hurtige løbesko. Det har kaster de efterhånden ret berømte Nike ZoomX Vaporfly NEXT% og senest Nike Air Zoom Alphafly NEXT% over sig.

Begge er sko, der er udviklet decideret til race-day og ikke oplagte træningssko. Her har man i stedet lavet Nike Pegasus Turbo 2, der er lavet til de hurtige hverdagstræninger og intervaller. Nu tager Nike skridtet endnu videre, når de introducerer Nike Tempo NEXT%, der henvender sig til løberen, der savner en endnu hurtigere - og endnu mere innovativ - træningssko til tempoturene.

Tempo NEXT% er udviklet, så du får maksimalt udbytte af din træning i dit forsøg på at blive hurtigere. Nike formulerer det selv som en sko, der "bygger bro mellem hverdagens træning og konkurrenceløb". De har så at sige taget det bedste fra de førnævnte modeller og udviklet Tempo NEXT%. Den er også udviklet baseret på erfaringerne fra nogle af verdens bedste løbere - herunder verdens hurtigste løber på maratondistancen; Eliud Kipchoge.

De to Zoom Air-pods under forfoden ser ikke bare specielle ud. De har også et formål - nemlig at sikre dig maksimalt energiudbytte. Det har Nike sådan set gjort i flere år, men i Tempo NEXT% er de (ligesom i Alphafly) isoleret fra resten af skummet, så de giver maksimalt energiudbytte, når du løber.

I Tempo NEXT% finder du også en plade i fuld længde. I modsætning til Vaporfly og Alphafly er pladen her ikke nær så stiv, hvilket gør, at din fod opbygger styrke langsommere, og du kan bruge skoen længere. Det er også her, man finder den største forskel fra de to konkurrencesko, Vaporfly og Alphafly. Tempo NEXT% er lavet til at holde længere, og du får dermed en sko, du kan bruge i længere tid.

Overdelen er lavet i et flyknit-materiale, som man kan sammenligne med overdelen i Nike React Infinity Run. Den er strækbar, så den tilpasser sig den enkelte fod, og det er lavet i let materiale, der holder vægten nede.  Det er åndbart og komfortabelt materiale, der løber hele vejen til bagom hælen, hvor man også finder en fast hælkappe, der sikrer foden stabilitet og fasthed.

Det er en sko direkte henvendt til dig, der vil løbe stærkt under din træning. Den er til dig, der vil have det maksimale energiudbytte ud af dine intervaller og tempoture, så du kan stå fuldstændig skarpt til den dag, hvor du skal sætte din personlige bedste tid.

Thomas Ehlers, læge, ph.d. studerende og LØBEREN-sponsoreret eliteløber:

"Et langt navn man næsten får galt i halsen. Skoen er meldt ud som afløser for Nike Air Zoom Pegasus Turbo II som i min optik er den bedste all-round løbesko, der er lavet den seneste mange år.  Netop derfor har jeg også været ret skeptisk for det er svært at komme efter, i dette tilfælde, den gode to'er.  Ved første indtryk er skoen ret stor og væsentlig mere "klodset" i udtrykket end sin "forgænger". Særlig i store størrelser ser den voldsom ud lidt i stil med Alphafly og andre af Nikes topmodeller. 

Dog bliver dette indtryk gjort til skamme når man løber i den. Jeg har brugt den til jog, let tempo og strides og her fungerer den rigtig godt. Der er masser af bounce og komfort i skoen uden at den bliver langsom af den årsag. 

Eneste anke er at hælkappen godt kan gnave lidt hvis man strammer snørrebåndene for meget. Skoen sidder dog fint fast på foden selv uden alt for stramme snørrebånd pga. overdelen. Ser rent faktisk ud til at kunne løfte den tunge arv fra Turbo II."

Fakta

  • Vægt herre: 279g (US10)
  • Vægt dame: 225g (US8)
  • Drop: 10mm.
  • Stack height herre: 42mm. i hælen, 32mm. i forfoden
  • Stack height dame: 40mm. i hælen, 30mm. i forfoden