0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Sådan undgår du dehydrering, når du løber

Jo bedre vejret er, jo mere fristende er det også at komme ud og bevæge sig i det gode vejr. Men i takt med, at graderne stiger, stiger dit behov for væskeindtagelse også – især når du løber. Derfor har vi lavet en guide, så du undgår at dehydrere under din løbetur. Her kan du også læse, hvordan du får væske med på din løbetur, og hvor meget du skal indtage.

En god tommelfingerregel om sommeren er, at du skal have væske med på din løbetur, hvis du løber 30 minutter eller mere, så du undgår dehydrering. Når det er rigtig varmt, kan det være mindre tid. Det handler også om, hvor meget væske du har indtaget inden din tur. Du skal umiddelbart drikke ca. 500ml. til 1000ml. i timen alt afhængigt af temperatur og hvor meget, du sveder.

Det er bedre at drikke lidt af gangen. Det vil sige 1-3dl. for hver 15-20 minutter frem for at drikke meget på én gang. Kroppen kan kun optage små mængder væske ad gangen, og det er ubehageligt at løbe med for meget væske i maven.

Træn dig op til at løbe med væske

Det er en god idé at træne sig op til at kunne drikke under løbeturen. Det kræver nemlig lidt træning ikke at spilde det meste af væsken, når man både drikker og løber. Og du skal også lige vænne dig til at få noget ned i maven, mens du løber, så du ikke får maveproblemer.

Ligesom alt andet er det en tilvænning for din krop, når du træner op at løbe langt i varmen. Kroppen reagerer, når du laver en ændring i din træning - som fx at indtage væske undervejs på turen. Derfor er det en god idé langsomt at vænne sig til det i takt med, at dine løbeture bliver længere og længere.

Skal jeg medbringe væske på mit halv- eller maratonløb?

Det er som meget andet en smagssag. Mange vælger at bruge de velekviperede væskedepoter, der typisk er rigeligt af til et maratonløb, så de undgår at løbe med væske i hånden - noget som i sagens natur også er en ekstra vægt at løbe rundt med.

Omvendt giver man sig selv mulighed for at hydrere sig, som man ønsker uden at skulle vente på de indlagte væskedepoter. Det er en fordel, så man selv styrer, hvornår man indtager sin væske - og har mulighed for at indtage ekstra. Man undgår også menneskemylderet ved depoterne på den måde.

Vælger man sidste løsning, er det dog en god idé at være vant til at løbe med væske. Det kan man heldigvis sagtens, og vi har en række produkter, der hjælper dig.

Hvilke produkter skal jeg vælge?

Fastspændt Soft Flask

En af de smarte løsninger er at investere i en håndholdt soft-flaske fra Salomon. Flasken spænder du fast på din hånd, så den ikke generer dig under løb, og du ikke skal løbe og holde fast om en træls plastikflaske eller drikkedunk. Den er især god til dig, der ikke har behov for at have en rygsæk med på din tur, men blot skal have mulighed for at indtage en smule væske på kortere distancer.

Væskebælte

En af de klassiske løsninger er at påføre sig et væskebælte – eksempelvis dette – hvor du kan opbevare det mest nødvendige. Væskebælterne er også gode til dig, der skal ud på lidt kortere ture, hvor du har behov for at indtage lidt, men ikke for meget væske.

Det kan fx være, hvis du løber 30-45 minutter. 

Løbevest

En tynd løbevest designet til den absolutte minimale vægt fra Salomon er ideel til dig, der skal på længere ture og dermed har brug for at indtage mere væske. Denne løbevest giver løbere, der skal ud på lange ture mulighed for at have to hydreringsflasker uden, at vesten bliver for tung.

Det kunne eksempelvis være en Soft Flask fra Salomon, der let kan stoppes i lommerne og tages med på tur. De kan indeholde 500ml væske, og de er lavet i et fleksibelt materiale, så når flasken er tom, kan den foldes sammen, så den næste ingenting fylder.

Det var et par gode (synes vi selv) løsninger på at have væske med din tur – lange som korte. Har du flere spørgsmål, så kom ned i en af vores butikker og få gode råd og vejledning fra vores personale.