0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

New Balance Fresh Foam - udviklet fra 'big data'

I gamle dage udviklede man materialer til løbesko på baggrund af erfaringer og gode mavefornemmelser. Den tid er ovre hos New Balance! Nu laves løbesko ud fra 'big data'.

New Balance er kendt for, at turde gå nogle nye, innovative veje i jagten på at udvikle de bedste løbesko på markedet. New Balance har de senere år brugt store mængder data fra løbere til at udvikle det nye støddæmpningsmateriale Fresh Foam.

Ved indsamling af data har New Balance fokus på fire vigtige informationer:

  • fodens tryk i skoen,
  • de kræfter der påvirker sko og fødder,
  • stress på underbenet og
  • kortlægning af varme og tryk i skoen.

Disse data bruger New Balances designere til at lave 3D-prints, der tydeligt viser, hvordan løbeskoene skal designes, for at understøtte de behov som dataene viser.

Se, hvordan New Balance arbejder med big data og 3D print her:

New Balance kan således designe en sko, der passer en helt bestemt type løbere. Og ikke bare ud fra, hvad New Balances designere tænker vil være godt for den pågældende type løber. Men ud fra eksakte data. Fx er 1080 v6 udviklet med tanke på en tungere hællander med en neutral fodafvikling. Med udgangspunkt i test af 600-800 løbere har New Balance så designet en sko, der passer perfekt til de krav, den type løber har til en sådan sko.

Fordelene ved Fresh Foam

Fresh Foam er lavet i ét EVA skummateriale uden yderligere støddæmpningsmaterialer som gel, luft mv. Sålen er er støbt i ét stykke i et 3D mønster af små hexagoner i to forskellige udformninger:

  1. Konveks (buer udad)
  2. Konkav (buer indad)

Ved at hexagonerne designes enten konkave eller konvekse, kan sålen støbes, så den støtter og støddæmper præcist der, hvor det er ønsket. På  skoens yderside (2 på ovenstående billede) er hexagonerne konkave, så de lettere kan "kollapse" og give et blødt fodisæt. Indvendigt og i forfoden på skoen (1 på ovenstående billede) er hexagonerne derimod konvekse, så de ikke "kollapser" så let, men kan give en øget stabilitet og styring af fodafviklingen.

Fornemmelsen af Fresh Foam materialet kan i helt korte træk beskrives som værende:

  • Blødt,
  • Smidigt, 
  • Let og
  • Responsivt.

Fresh Foam er så alsidigt et materiale, som kan udformes så forskelligt, at New Balance bruger materialet i både de almindelige træningssko til lange træningsture og til de lettere træningssko.

Fresh Foam modeller i LØBEREN

I LØBEREN har vi to modeller med Fresh Foam:

Kig forbi én af butikkerne og få en fornemmelse af hvorfor New Balance går all in på Fresh Foam!