0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Sådan afhjælper Kinesio Tape skaderne

Du har måske undret dig over, hvorfor flere og flere atleter på topniveau ses med farverigt tape flere steder på kroppen? Det er Kinesio Tape, der har helt særlige egenskaber ift. at aflaste musklerne og reducere hævelse og inflammatoriske tilstande. Men hvad er Kinesio Tape egentlig og hvad nytte gør det? Det får du svar på i artiklen her.

Da Lance Armstrong  cyklede for cykelholdet US Postal, var han én af de aller første atleter, der afprøvede Kinesio Tape i både træning og konkurrence.

Siden hen er Kinesio Tape blevet mere og mere udbredt, både blandt topatleter og motionister.

Den italienske fodboldspiller Mario Balotelli og tennisspilleren Serena Williams har også gode erfaringer med Kinesio Tape.

Dét kan Kinosio Tape

Kristian Seest er fysioterapeut hos Sports Pharma. Han forklarer i videoen her, hvad Kinesio Tape kan:

Kinesio Tape er ikke bare alimindelig sportstape, som det du finder i førstehjælpskassen fra Falck. Kinesio Tape er en åndbar og specialvævet latexfri bomuldstape med akrylbelægning. Tapen har et specielt bølgende mønster på den klæbende side, der løfter i huden, når tapen er placeret på kroppen. Det forbedrer lymfe- og blodcirkulationen, hvilket reducerer hævelse og inflammation samt smerter ved at aflaste presset på smertereceptorerne.

Tapens elastiske egenskaber kan også bruges til at støtte og aflaste led.

Kinesio Tape er udviklet af den japanske kiropraktor og kinesiolog Kenzo Kaze i 1973, der udviklede tapen ud fra ideen om at styrke kroppens selvhelbredende kræfter 24 timer i døgnet. Kinesio Tape bliver i dag anvendt i Danmark på bl.a. sygehuse og mere end 4500 fysioterapeuter har uddannet sig i brugen af tapen.

Kinesio Tape kan sidde på kroppen flere dage med fuld effekt og kan tåle vand og andre ydre påvirkninger.  Personer med følsom hud bør dog teste tapen på et lille område af huden i 24 timer.

Behandling med Kinesio Tape er let, ufarlig og effektiv!

Påsætning af Kinesio Tape

Når Kinesio Tape skal lægges på beskadigede muskler, lægges den uden at man strækker tapen. Man strækker i stedet huden, muskler og led i det berørte område. Når tapen er påsat, vil huden under tapen "rynke", når huden og musklerne igen trækker sig sammen til deres normale position. Dette gør, at blod- og lymfegennemstrømningen under huden forbedres.

Skal tapen derimod støtte fx. beskadigede led og ledbånd, skal tapen strækkes, inden den lægges på huden. Således kan tapen hjælpe med at korrigere led og ledbånd.

Tapen kan med den rette påsætningsteknik og justering bruges stort set alle steder på kroppen.

Basisprincippet for taping af muskler er at lægge tapen over den berørte muskel. Du skal starte, hvor musklen begynder og lægge tapen langs med musklen og afslutte, hvor musklen ender.

For at undgå, at musklen overanstrenges (overstrækkes), eller at den går i krampe,  lægges tapen fra musklens tilhæftning til udspring.

Hvis man behandler sig selv uden hjælp, er det vigtigt at huske det basale princip om at strække huden før påsætning, uanset hvor smerterne er lokaliseret.

Find Kinesio Tap her på loberen.dk.