0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Husk opvarmningen og forebyg skader

At undgå skaderne er en evindelig udfordring for alle løbere uanset niveau. Det bedste råd er, at have hovedet med i træningen, så du undgår at overbelaste kroppen - det er nemlig af det, mange af skaderne kommer af...!

Men ud over at være opmærksom på kroppens signaler kan du lave fem hurtige opvarmningsøvelser, før eller efter løbeturen, som er med til at øge din smidighed og styrke.

  • Sidebøjning - Stå med let spredte ben. Bøj til den ene side og før håndfladen så langt ned imod knæet, som du kan. Gør det samme i den anden side.

Henrik Them demonstrerer en sidebøjning udendørs

  • Rotation - Stå med korslagte arme og med benene let indad roteret. Rotér først til den ene side og derefter til den anden.

Henrik Them demonstrerer en siderotation udendørs

  • Foroverbøjning - Stil dig med let spredte ben. Hold benene strakte og bøj dig ned. Forsøg om du kan nå dine tæer, uden at knæene bøjes.

Henrik Them demonstrerer foroverbøjning udendørs

  • Squat - Stil dig med en skulderbredde mellem fødderne og med tæerne pegende let udad, så knæene bevæger sig i en lige bane ud over tæerne. Bøj i knæ- og hofteled indtil lårene er vandrette. Hold lænden fikseret i et naturligt svaj gennem hele øvelsen.

Henrik Them demonstrerer en squat udendørs

  • Lunges - Stå i skridtstående udgangsstilling og gå op og ned i knæet. Hold fokus på at knæet bevæger sig lige ud over foden.

Henrik Them demonstrerer lunges

Alle øvelser laves i 2-3 sæt af 10-15 gentagelser. Supplér eventuelt med armstrækkere, mavebøjninger og kropshævninger - så har du et komplet træningsprogram, der er med til at minimere risikoen for skader.

Men husk, at have hovedet med i træningen!

Skadesformular

Døjer du med smerter under løb? Så klik dig videre her, og udfyld denne lille korte formular og bliv kontaktet direkte af Klinik med henblik på en diagnose og eventuel behandling.