0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Bliv klar til løbeturen med tre simple øvelser

Du kan forberede dig på din løbetur med forskellige metoder. Alle løbere har forskellige behov, men for at opvarme dine led i fødder, ankel og ryg kan du benytte tre simple øvelser. Med disse øvelser kan du vedligeholde din bevægelighed i områderne og arbejde med skadesforebyggelse. Her bliver du lidt klogere på, hvordan du får en bedre løbetur uden at investere i dyrt udstyr.

Fødderne

Vores fødder er ofte et lidt overset og understimuleret område set i løbesammenhænge. Vi har ofte fødderne ”lukket” inde i sko det meste af dagen – især om vinteren. De fleste tænker ikke over at træne, vedligeholde og aktivere fødderne.

Det handler om at vække fødderne. Der er mange nerveender i fødderne, som kan ”vækkes”. Det kan du gøre ved at rulle en bold under fødderne. På den måde gør du fødderne klar til møde underlaget og tilpasse sig skift i underlaget på løbeturen. Det hjælper dig, der lider af ømhed under fødderne eller tæerne, når du løber.

Anklerne

Anklerne er også et udfordret område, hvor der kan være nedsat bevægelighed. Det er der flere årsager til – måske tidligere ankelforstuvninger eller vrid har gjort, at du har nedsat bevægelighed. Princippet her er det samme for ankelled som ved fødderne. Ankelleddet skal varmes op og ”vækkes”, så det er klar til bevægelse. Se på billederne, hvordan du med en simpel øvelse kan varme dit ankelled korrekt op.

Ryg/rygsøjle

Til sidst er det ryggens tur. Mange sidder ofte ned i løbet af en dag, og det kan gøre ryggen stiv eller usmidig, hvis ikke den bliver varmet op inden løb. Tit er man ikke opmærksom på at bevæge ryggen i løbet af en arbejdsdag. Derfor kan det være hårdt, når den skal fungere optimalt under løb. Laver man en kort opvarmningsrutine, hvor man bevæger ryggen/rygsøjlen i de fire basisbevægelser, har de fleste et fint udgangspunkt for en løbetur. En løbetur, hvor kroppen er klar og bedre modtagelig for den belastning, der kommer fra egen kropsvægt i dit løbs landingsfase.

De fire basisbevægelser er: Rotation, lateral fleksion (sidebøjning), fleksion (foroverbøjning) og ekstension (bagoverbøjning).

Jeg kalder det at ”børste rygsøjlen” – ligesom at børste tænderne. Det tager nemlig ikke længere tid end at børste tænderne. Det gør vi hver dag, og det sammen burde du gøre for din ryg. Det er godt for bevægeligheden i ryg og rygsøjle at ”børste” hver dag – også selvom du ikke er på vej ud at løbe.