0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Saucony Endorphin Speed 2: Anmeldelse

Saucony Endorphin Speed 2 er en temposko, der egner sig til de lidt hurtigere træningspas og konkurrenceløb. Dem har vores ambassadør, Thomas Olesen, løbet i, og her kan du læse hans tanker omkring temposkoen fra Saucony.

Det  kan ofte være svært at skrive nogle brugbare eller vedkommende ord om løbesko, fordi at oplevelsen af at løbe i et givent par sko er meget individuel og at løbesko jo er en størrelse, der ikke rummer nogle universelle sandheder udover at vi som løbere er vidt forskellige - ellers ville der jo nok være blevet opfundet et par sko, der passede til os alle og som vi så kunne løbe rundt i og se på hinandens sko og sige “nå, han har dem i blå”

Det lyder måske ikke som den oplagte start på et indlæg om en bestemt løbesko, men jeg starter på denne måde fordi at jeg håber at I vil have netop dette perspektiv med, når I læser om mine oplevelser med den sko, som det skal handle om idag, nemlig Speed 2 fra Saucony.

Speed 2 er en del af Endorphin-serien fra Saucony, der landede på markedet i 2020 og som rummer tre forskellige par sko, nemlig Shift, Speed og Pro. Hvis du har lyst til at læse om de to andre sko i serien, kan du gøre det her. Inden jeg skriver mere, kan vi lige så godt få de kølige facts om skoen på bordet.

  • Vægt: 221 g. (str. 42)
  • Drop: 8 mm.
  • Kategori: Neutral

Man kan, omend det kan tendere en forenkling, sige at Speed 2 er “trænings-udgaven” af Saucony carbon-sko, Pro 2. Speed har en plade i sålen, der er lavet af nylon, der dybest set har samme funktion, som en kulfiber-plade. Den gør skoen mere stiv og responsiv - men dog ikke helt så stiv som en kulfiber-plade, hvilket også gør skoen ideel til den daglige træning, da nylon-sålen er mere fleksibel og ikke udtrætter musklerne på samme måde som en carbon-sål. Men nu skal vi altså ikke snakke mere om de, der nogle gange kan virke til at være et altoverskyggende emne, når det drejer sig om løbesko, nemlig diskussionen om carbon eller ingen carbon. Den bliver let en smule kedelig og unuanceret - jeg vil blot afslutte med at skrive, at da jeg begyndte at interesse mig for løb for ni år siden og købte mit første par løbesko, var det store samtaleemne, hvordan man fik den bedste energi-returnering fra sine løbesko… og kulfiber-revolutionen er, omend det måske ikke var det mest logiske, så en naturlig forlængelse af netop denne udvikling. 

Som jeg startede med at skrive, er der lige så mange holdninger til hvordan en løbesko skal føles, som der er løbere - alligevel tænker jeg, at vi alle sammen gerne vil have et par sko, der giver en følelsen af at løbe let. At have den helt særlige og udefinerbare følelse af “pop” og spændstighed i fødderne. At løbe rundt med følelsen af, at netop den her sko, får en til at løbe med et helt specielt flow. Sådan havde jeg det med Speed 2. Den føles bare godt på foden og den er bare sjov at løbe i. Ja, måske er det det helt rigtige ord at sætte på - den er sjov at løbe i. 

Jeg kan sagtens mærke den følelse af fremdrift, som en sko med en plade i sålen kan have og jeg kan også sagtens løbe længere ture i skoen uden at blive træt i fødderne eller have ømme muskler bagefter. Men det er i sidste ende ikke derfor, at jeg tit har lyst til at hive netop Speed 2 frem fra kassen med løbesko i skabet. Det er mest af alt fordi den er sjov og fed at løbe i - og jeg føler at jeg kan bruge den uanset om jeg skal ud og jogge en rolig tur eller løbe langt eller noget helt tredje.

Sålen er tilpas grov til at jeg ikke behøver at holde mig til asfalt eller fortov, men sagtens kan løbe på grusstier eller skovstier uden at skøjte hjælpeløst rundt. Jeg behøver ikke at stille mig modvilligt tilfreds med en unaturlig følelse, hvis jeg bare gerne vil løbe langsomt i Speed 2, som jeg kan have en tendens til at føle, hvis jeg jogger rundt i andre lignende sko med plade i sålen. Speed 2 er bare alsidig. Ligetil. Den indstiller sig fuldstændig på din plan, så du dybest ikke behøver andet end at tage den på og bare løbe!