0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Løbestrømpen: Derfor er den vigtig

Rigtig mange løbere går på kompromis med sit valg af løbestrømpe. Det er ærgerligt. efter løbeskoen er din løbestrømpe nemlig det vigtigste løbeudstyr. Er du også en af dem, der løber rundt i tennisstrømper eller almindelige strømper, så læs med her, hvor vi forsøger at gøre dig lidt klogere på, hvorfor det er vigtigt at vælge den rigtige strømpe.

Det er kort sagt vigtigt, fordi den rigtige strømpe holder fødderne sunde. Det vil sige fri for vabler. Fri for øm hud. Fri for blå negle. Du får simpelthen en bedre løbeoplevelse og dermed en bedre præstation.

Dine fødder sveder under løb. Det har du nok bemærket. Når sveden forlader huden, skal den transporteres væk. Bliver den ikke det, forbliver dine fødder fugtige, svedige og varme frem for tørre og rare. Du har måske endda valgt løbesko, fordi de var åndbare og ventilerende, men hvad gør det, hvis din løbestrømpe slet ikke giver sved, fugt og varme lov til at forlade foden?

Tænk over materiale, størrelse og form

Materialet er altafgørende for den gode løbestrømpe. Det optimale materiale er syntetisk, svedtransporterende og åndbart.

Det betyder, at din fod hæver unødigt meget op i skoen, hvilket i sidste ende kan resultere i, at din fod bliver for stor til din sko. Det betyder også, at risikoen for vabler øges markant under din løbetur.

Vælger du en fx en for lille strømpe, vil den sidde forkert på foden og klemme. Din fod er heller ikke placeret i strømpen, som den er lavet til. Vælger du en for stor størrelse, vil strømpen falde ned og sidde irriterende på foden. Er du i tvivl om din størrelse, skal du dog hellere gå et nummer ned, da strømpen giver sig lidt.

Det er heller ikke uvæsentligt, hvordan du tager dine strømper på. Strømperne i vores sortiment er syet til at passe på henholdsvis højre og venstre, og derfor er det vigtigt, du tager dem rigtigt på. Damestrømperne er i mange tilfælde smallere end herrestrømperne, og derfor er det vigtigt, at du vælger derefter.

Hvad skal jeg vælge?

Det er som altid en smagssag. Nu ved du i hvert fald, hvilke krav du skal stille til dine løbestrømper. Løbestrømper afhænger selvfølgelig også af årstiden. Derfor deler vi det op i to kategorier og slutter af med at gennemgå kompressionsstrømpens funktioner.

Strømper til varmen

Grundlæggende skal du kigge efter tynde, korte løbestrømper, der giver mest mulig åndbarhed og ventilation til foden. Når det bliver ekstra varmt, hæver din fod også ekstra op. Derfor vil en tynd strømpe føre til mere plads i løbeskoen og mere plads til, at foden kan hæve.

Den tynde løbestrømpe er fantastisk i varmen. Du får mulighed for at komme tættere på den løbesko med foden, og du giver dig selv optimale betingelser til at transportere sveden væk.

Strømper til kulden

Når det koldt, skal du selvfølgelig tænke lidt modsat. Det afhænger af dine egen præferencer til strømpens længde og skaft, men generelt foretrækker mange løbere den lidt tykke strømpe, der går en smule op over anklen.

Selvom uld for mange bliver lidt et fy-fy-ord, når det kommer til løbetøj, så er det faktisk ikke helt fair. Der er rigtig mange typer uld, og det bliver i dag lavet i materiale, der hverken kradser eller generer. Merinould er et glimrende eksempel på en type uld, der føles fantastisk, og hvor du kan holde på varmen og transportere sveden væk.

De famøse kompressionsstrømper

Det er et spørgsmål, vi får rigtig mange gange i løbet af dagen. Hvorfor løber folk med dem? Restituerer man virkeligt bedre? Hvad gør de for blodomløbet? Det er nogle af de spørgsmål, vi typisk får.

I stedet for at gøre denne guide endnu længere, vil vi henvise til denne artikel, hvor vi forklarer, hvorfor du skal vælge kompressionsstrømper fra CEP.