0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Nike Alphafly 3: Skoen der skal bryde 2-timersgrænsen på maraton

Da Kevin Kiptum krydsede målstregen til Chicago Marathon 2023 på 2:00:35 og dermed knuste herre-verdensrekorden, var alle øjne rettet mod hans fødder. På det tidspunkt var Kiptums sko kendt som Nike Dev 163-prototypen, og der var rygter om, at de kunne være den seneste version af Alphafly. Senere blev rygterne bekræftet, og Nike annoncerede, at Alphafly 3 ville blive tilgængelig for offentligheden den 4. januar 2024

Det var vel 2023 dårligst bevarede hemmelighed, da Nike langt hen ad vejen holdt kortene tæt til kroppen omkring deres kommende Alphafly 3. Først da Kelvin Kuptim løb sin berømte verdensrekord løftede det enorme brand sløret for, hvad vi alle vidste. Alphafly 3 var på vej.

Ifølge Nike, er der Ingen, som forstår atleter, som de gør. Gennem grundigt forskning og en innovation tilgang til sin udvikling, har de leveret et Alphafly-franchise, der er blevet en favorit blandt løbere på alle niveauer. Air-teknologien er en af de vigtigste ingredienser i udviklingen, og det er med udgangspunkt i den, at de har udviklet Alphafly-serien, som nu er nået til 3'eren.

Hvad er der specielt ved den?

Hele serien er udviklet med det specifikke formål at skubbe til verdensrekorden på maratondistancen. Det konstante våbenkapløb mellem de store brands står aldrig stille, og Nike har været primus motor på at føre an i udviklingen stærkt efterfulgt af andre brands.

Nike Alphafly 3 er finjusteret til maraton, og den hjælper dig med at flytte dine grænser. Tre innovative teknologier skaber nemlig energien til dit løb: En dobbelt dosis af Air Zoom-enheder hjælper med din skridtafvikling; en carbonplade i fuld længde hjælper med fremdriften og en hæl-til-tå ZoomX-skummellemsål hjælper med at holde dig frisk fra start til 42,195 km.

Hvad er vores indtryk?

Det første man mærker, når man snører skoene og rejser sig op, er hvordan Alphafly 3 vil fremad i verden. Alle carbonsko er lavet til at skabe så meget fremdrift som muligt, men der er alligevel noget specielt ved Alphafly 3. Jeg har løbet i en del konkurrencesko fra de fleste brands, men jeg vil påstå, at Alphafly 3 er en lidt mere unik oplevelse end andet, jeg har prøvet.

Allerede under opvarmning får man lyst til at give den lidt ekstra gas. Mellemsålen består af materiale, som man kender fra Nike (ZoomX), så det er som sådan ikke noget nyt, men i kombination med en mere aggressiv afvikling og en fast, sikker pasform, får man virkelig fornemmelsen af fart.

Overdelen er lavet i et såkaldt Atomknit-materiale, der - foruden at være enormt let - sidder super lækkert på foden hele vejen rundt. Ifølge Nike er Alphafly 3 den letteste Alphafly i serien, og det kan man i den grad mærke. Min US10,5 kan nærmest ikke mærkes, når jeg løfter foden.

Undervejs på turen fornemmer man den enorme fremdrift, som skoen skaber med det samme. Det er ikke fordi, man som sådan tænker over det - det føles bare godt og naturligt at løbere stærkere, end man plejer. Om det skyldes diamanter i benene eller Nikes innovation må jo stå hen i det uvisse, men én ting er sikkert. Alphafly 3 giver dig i hvert fald ikke dårligere forudsætninger for at løbe stærkt.

Konklusionen

Nike har jo udviklet Alphafly 3 specifikt til at løbe stærkt på maratondistancen, men det betyder på ingen måde, at den ikke fungerer på kortere ture. Den er jo også testet og udviklet i samarbejde med nogle af verdens bedste atleter, og det kan de fleste af os ikke rigtig prale af at være - til gengæld kan vi nyde godt af, at alt, der får en løbesko til at performe på hurtige ture, er proppet ind i Alphafly 3.

Sidder du med nysgerrigheden om at prøve verdens, måske, mest berømte løbesko på dit næste rekordforsøg, så kan jeg varmt anbefale Alphafly 3. Husk dog på, at det er en enormt dyr sko, som der ikke er tusindvis af kilometer i. Køber du den, vil jeg på det kraftigste anbefale, at du har en "normal" mængdetræningssko til at løbe 95% af dine ture i, og du kun bruger Alphafly 3 til din hurtige intervaller og på konkurrencedagen, så du får det bedste ud af den i længst mulig tid.