0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Nike Pegasus 34 - still going strong, stronger than ever!

Pegasus er den ældste model i Nikes sortiment, Nu introduceres den i version nummer 34. Vi har kigget nærmere på opdateringerne på denne klassiker.

Pegaus er en klassiker. Intet mindre!

Den første model blev introduceret i 1983. Meget er sket siden, men modellen holder fast i sit udgangspunkt: at være en lækker, blød neutral træningssko til en overkommelig pris.

Zoom Air i både hæl og forfod

Version 33 var første version af Pegasus med Zoom Air i både hæl og forfod. Det har Pegasus 34 naturligvis også.

Zoom Air i både hæl og forfod giver en mere fjedrende og mere responssiv afvikling.

Zoom Air teknologien omdanner trykket fra fodisættet til en responssiv energi i afviklingen. Når din fod lander, trykkes fibrene sammen Zoom Air puden, der er med et højt tryk indeni, så kraften fordeles og afbødes, inden puden lynhurtigt finder tilbage til sit udgangspunkt, og sender dig afsted i dit næste skridt.

FlyMesh

Pegasus 34 er med en FlyMesh-overdel, der er en avanceret måde at fremstille en overdel, hvor man ikke påsyr/limer materialer ovenpå overdelen, men man indvæver forskellige zoner, alt efter om overdelen skal give mere støtte  omkring forfoden fx., eller være mere luftig og ventilerende over tæerne.

For at øge supporten omkring midtfoden er overdelen forstærket med Flywire-kabler, der strammes til, når snørebåndene snøres.

Opdateret Waffle sål

Nikes grundlægger, Bill Bowermann, sad i 1971 i sit køkken med sin kone, der havde lavet vafler til ham. Bill Bowermann havde et ønske om at lave en sko til atleterne på University of Oregon, som kunne give dem noget beskyttelse, men samtidig stå fast på banen uden brug af pigge. Da Bill så sin kones vaffeljern, fik han ideen til, hvordan ydersålens skulle se ud.

Principperne i konstruktion har varet ved helt indtil i dag, og udformningen af sålen er stort set identisk med de første versioner... Materialerne er dog opdateret, så de er lettere og mere støddæmpende.

I Pegasus 34 har man man endvidere haft fokus på, at gøre ydersålens yderside mere fleksibel og guidene, så fodisættet bliver dæmpet og kontrolleret på mere effektiv vis.

Hvem er den til?

Pegasus er en neutralt opbygget træningssko. Altså en sko til løberen med en stabil fodafvikling uden overpronation (foden "vælter" indad).

Pegasus er placeret i kategorien "Run Faster", hvilket betyder, at Nike har sigtet mod at lave en træningssko, der er fleksibel og sjov at løbe stærkt i, men samtidig støddæmpende nok til de længere træningsture på variende faste underlag, hvor den gode støddæmpning for alvor kommer til sin ret.

Selvom Pegasus ikke ligger i den dyreste ende af skalaen, så kan de fuldt ud måle sig med konkurrerende modeller, der koster nogle hundrede kroner mere.

Prøv den på i én af butikkerne og se og Pegasus ikke skal være din nye følgesvend på løbeturene.

Fakta

  • Løbestil: neutral
  • Vægt: herre 295g (US 10) og dame 247 gram (US 8)
  • Drop: 10 mm
  • Pris kr. 980,-

Find Pegasus 34 online her: