0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

SaltSticks, det oversete tilskud

SaltStick er en lille filmovertrukken kapsel, som indeholder alle de essentielle salte og mineraler, som man sveder ud under fysisk aktivitet.

 

Man er blevet tudet ørene fulde at man skal huske at drikke i varmen, hvilket også er super vigtigt, men sveder man meget samtidig, er salt lige så vigtigt for at opretholde en naturlig saltbalance i kroppen. Udover salte og mineraler sikrer SaltStick også en løbende tilførsel af magnesium og vitamin D, som reducerer risikoen for kramper i musklerne.

SaltSticks indeholder salte og mineraler, men ingen kulhydrater. Dette gør at på længere ture at man skal huske at supplere op med energi, i form af eksempelvis gels, barer eller noget helt tredje.

Dosering

Den anbefalet dosering af SaltStick, er 1 kapsel hver 30-60 min, afhængig af hvor meget man sveder, samt, ens fysiske størrelse. Er man ikke fan af at sluge en hel kapsel, kan denne også åbnes, og indholdet blandes i en flaske vand, dog får dette en salt smag. Man kan med fordel putte noget sportsdrik i flasken samtidig, for at give vandet en bedre smag.

Dog giver dette et noget maskeret indhold over hvor meget salt man egentlig får, da sportsdrikke ofte indeholder salte.

SaltStick findes i 2 varianter, én med koffein og én uden.

SaltStick 30 stks

SaltStick 100 stks

SaltStick plus (med koffein) 100 stks

 

 

Specifik anvendelse

Til træningsformål er det generelt ikke nødvendigt med SaltStick, medmindre træningen er over 2 timer, så længe træningen er under normale forhold. Er det varmt eller fugtigt anbefales det at tage en kapsel hver 30-60 min med rigelig mængder af frisk vand.

Har træningen været lang og hårdt, og har man svedt en del, så kan det anbefales at indtage 1-2 kapsler efter endt træning.

Er vejret varmere eller fugtigere end normalt op til et kortere løb, kan det anbefales at tage 1-2 kapsler aften før, samt en til morgenmaden før løbet. Dette sikrer at salt depoterne er fyldte.

Er det et længere løb, anbefales det at påbegynde SaltSticks aften før, uanset vejret for selve løbet.

Er det et triathlon løb, anbefales det at påbegynde SaltStick efter 15 min på cyklen. Ellers hedder doseringen stadig 1 kapsel hver 30-60 min. Mange kan også have glæde af at øge indtagelsen på en fuld ironman, særligt hen mod slutningen af maraton-delen, da krampe er en større risiko her.

Undtagelsesvis hvis løbet er under 1 time, her burde kosten inden løbet være nok i sig selv.

Man behøver ikke være bange for at indtage for mange SaltSticks, da de fleste elektrolytter, der findes i Saltstick skylles ud med urinen. Dog anbefales det ikke at spise mere end 10 pr. døgn, med undtagelse af, hvis man deltager i et ekstremt langt løb.

Opbevaring:

Under løb kan saltsticks opbevares i en lomme, men man kan med fordel anskaffe sig en dispenser, som indeholder enten 3 eller 6 kapsler. Disse kan findes lige her:

SaltStick Dispenser - 3 kapsler

SaltStick Dispenser - 6 kapsler

Dispenseren kan også monteres på cyklen for nem indtagelse af SaltStick på cyklen.

Folk med højt blodtryk bør altid snakke med deres læge før brug af SaltStick.