0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Få styr på sikkerheden

Selvom mørket har sænket sig over det danske landskab, så skal det skal jo ikke holde dig fra at hoppe i løbeskoene. Men det kan være en god idé at tænke over, hvordan du bliver set i mørket - både for din egen og andres skyld.

Først og fremmest skal vi sikre os, at vi er synlige, når vi løber. Vi skal være lette at få øje på. Selv i bælgravende mørke. Så vi undgår at skabe farlige situationer for os selv og andre trafikanter.

Hvad kan du gøre?

Du kan ikke regne med, at de andre trafikanter kan se dig i trafikken. Du må derfor gøre dig så synlig som overhovedet muligt - ikke så du generer de andre trafikanter, men så du er 110% sikker på, at de har set dig.

Reflekser

Det første skridt på vejen er reflekserne på tøjet. Langt det meste løbetøj til efterår- og vinterløb er udstyret med reflekspaneler, der sikrer en 360 graders synlighed. Gå efter tøj med store reflekser og mange af dem. Især på tightsene er det vigtigt, da det er benene, der er mest bevægelse i og dermed mest synlige. Vælg så en overdel i synlige neonfarver, der giver en markant bedre synlighed i tusmørket, hvor det ikke er helt mørkt nok til, at reflekserne rigtig kommer til sin ret.

Se vores store udvalg af reflekser, pandelamper og tøj med ekstra mange reflekser her.

En af vores mest populære løbejakker til vinteren er Gore Mythos 2.0 Windstopper Soft Shell Jacket til kr. 1.500,-, der er udstyret med store reflekspaneler og en synlig neon-farve. Jakken er derudover 100% vindtæt, åndbar og godt vandafvisende - vinterløberens bedste ven! 

Gore Mythos.

Sikkerhedsvesten

Det kan også være en god idé at bruge en ekstra synlig sikkerhedsvest over løbejakken, der øger din synlighed. Den vejer ingenting og tages ganske enkelt ud over løbejakken. Har du selv set nogle løbere eller cyklister suse forbi med sådan en vest på, så ved du, hvor effektiv den er. Så kan du ses!

Vi fører den uhyre effektive UP LED Lite Vest.

Blinkende lygter

Som en anden cyklist med blinkede lygter for og bag, kan du jo også kopiere det. Eksempelvis kan du bruge et blinkende lys- og refleksbånd, du kan sætte rundt om enten benet eller armen. Faktisk er det bedst med et rundt om armen og et rundt om benet. Da det både blinker og har reflekser, hjælper det dig godt og sikkert på vej.

Et bud på et godt og synligt diodebånd er UniQ LED Armbånd til kr. 100,-.

UniQ LED Armbånd.

En lys idé!

Sikkerhed på løbestierne handler også om, selv at kunne se, hvor du træder. Her vil en pandelampe være en god idé. Der findes mange forskellige slags, og de varierer utroligt meget ift. hvor meget de lyser op. De helt små lamper med 60-100 lumen bruges primært for at blive set og for at kunne se, hvor du sætter fødderne, når du løber genem parken.

Fx en Led Lenser NEO til kr. 250,-

Er du glad for at løbe i skoven, så bør du kigge efter en pandelampe med i hvert fald. 200-300 lumen og gerne op omkring de 1000 lumen, hvis du løber trailløb eller også gerne vil kunne bruge lampen på cyklen.

Her er en populær lampe den nye Gemini DUO til kr. 1.600,-. En lampe der yder hele 1.500 lumen i en lille og let lampe.

På Gemini DUO kan det 2-cellede batteri monteres i nakken, så du slipper for at have et batteri siddende i en lomme/vest/taske.

Se vores sortiment her og kig forbi en af vores butikker, så kan vi guide dig og finde den helt rigtige lampe til panden.

Læs også vores guide om valg af pandelamper: Sådan vælger du en god pandelampe

Skru ned for musikken 

Og så er der lige et sidste godt tip, inden du begiver dig ud på de mørke villaveje. Kan du høre, hvad der står? Øh, ellers skulle du måske skrue lidt ned! Nej, ikke lige nu, men rigtig mange af os har jo iPhonen’en i lommen og musik i ørerne, når vi løber. Med god grund; det er jo dejligt at høre lidt musik undervejs. Men lige præcis i den mørke tid er det nok værd at overveje, om du skal skrue lidt ned for musikken - eller måske helt skal undvære den. Alt andet lige fjerner musikken i ørerne noget af opmærksomheden fra trafikken.

Nu skulle du være lyst op til mørket! Go’ tur.