0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Et eller flere par løbesko?

Har du undret dig over, hvorfor nogle af dem du løber med har forskellige sko på, hver gang I løber? Er det fordi, de bare køber mange, eller findes der en dybere mening med de mange, ofte farvestrålende sko? Hvis du løber meget, og kun har et par løbesko, er der god grund til at læse med her, hvor vi forklarer fordelene ved at have flere par sko.

Af Robert Olvhøj.

Der kan sagtens være en god fidus i at have flere par løbesko, også selvom du måske ikke løber så mange kilometer om ugen. Måske du løbere meget i skoven? Måske du har ambitioner om at løbe en hurtig 5km'er eller måske skærpe løbeteknikken? I så fald vil det være fordelagtigt med et par sko, der passer til den type løbetræning, du løber.

Hvilken løbertype er du?

Læs med her hvor vi gennemgår de typiske løbetyper, som vi møder i vores dagligdag i butikkerne, og hvilke typer sko der passer godt til de forskellige typer.

Hyggemotionisten

Er dig som løber et par gange om ugen for motionens skyld. Du har som udgangspunkt kun behov for et enkelt par komfortable sko, der passer til dig og din løbestil. Men du vil have glæde af to par træningssko, så du har noget at skifte med for at variere  belastningen på dine ben. Derudover undgår du, at løbe en sko helt i stykker, inden du skifter den ud til en ny.

Se vores udvalg af almindelige løbesko til herre og dame.

Asics Nimbus 18 dame og herre.

Den seriøse motionist

Er dig som har ambitioner om hurtigere løbetider på distancer fra 5km til maraton. Du ville kunne nyde fordel af at udvide din skogarderobe med et par lettere og fastere sko, der er god til de korte og hurtige ture, samt intervaltræningen. Ved at løbe i en lettere og fastere sko, vil det føles lettere at løbe hurtigere, da der er sparet på den vægt, der skal flyttes i hvert skridt. Dertil vil du nyde godt af fornemmelsen af at snøre et par tættere siddende løbesko, der giver dig den helt rigtige fornemmelse, og gør dig klar til at give den gas.

Da skoene er fastere, er de også hårdere for fødder og ben at løbe i, men dette gør dig blot stærkere som løber. Husk dog, at det kræver tilvænning at løbe i denne type sko.

Læs meget mere om hvad det betyder i vores artikel om, hvorfor lette sko gør dig hurtig her.

Se vores udvalg af hurtige og lette sko til herre og dame.

Saucony Kinvara 7 dame og herre

Konkurrenceløberen

Er dig der målrettet træner til at skulle løbe en bestemt distance på en bestemt tid, træner struktureret med intervaller indlagt, tempoløb, restitutionsløb osv. Du ville kunne nyde fordel af at udvide din skogarderobe med en konkurrencesko til konkurrencerne, og måske også en lettere sko til de hurtige træninger.

Ved at have en konkurrencesko, vil du opleve at det bliver endnu nemmere at løbe hurtigt, da de vejer endnu mindre end dine lette- og mængdetræningsko. Samtidig får du en ekstremt effektiv og responsiv afvikling, der sender dig afsted med raketfart.

Denne type sko kræver også tilvænning, da der er sparet på blandt andet stødabsorberingen og stabiliteten.

Se vores udvalg af konkurrence sko til herre og dame.

New Balance 1500 dame og herre.

Skovløberen

Er dig der mange gange løber dine ture i skoven, både på de store men også små, sommetider mudrede stier. Det er også dig der har et øget behov for at kunne stå godt fast. Derfor vil din løbeskoskogardarobe ofte bestå af den klassiske, komfortable sko, men også en sko med en grovere sål, så du kan stå fast i det våde og glatte føre i skoven. Ved at løbe dine ture i skoven med en trailsko, vil du opleve, at du er i stand til at få mere fart på, løber mere sikkert og kan løbe mere tekniske stykker med overskud, både mentalt og fysisk.

Derudover er der den sidegevinst, at denne sko også egner sig rigtig godt som vinterløbesko med sin grove sål - præcis ligesom, grove vinterdæk til en cykel.

Du kan se udvalget af vores sko som egner sig godt til trailløb, både herre og dame.

Salomon Speedcross 3 dame og herre.

Den løbeteknikorienterede

Er dig der ønsker at gå op i, hvordan du løber, og har et ønske om at forfine løbeteknikken. Alle de små detaljer betyder noget for dig. Det er også dig, der har glæde af mere end et par sko i din løbeskosgarderobe. Den ene sko er din komfortable, bløde sko, som giver en god stabilitet til foden, og som du bruger på størstedelen af dine løbeture. Den anden sko er en fladere og mere fleksibel sko - en såkaldt naturalrunning-sko. Ved at løbe i en naturalrunning-sko bliver du udfordret til at ændre på din løbestil. Det kræver tilvænning og tid, men er du tålmodig, og griber du det korrekt an, vil du opleve, at dit løb bliver lettere, og du kan måske komme af med nogle af de skader, som du ikke har kunne få bugt med. Læs meget om hvordan du træner din lobeteknik her.

Du kan se vores udvalg af natural runningsko til herre og dame.

Nike Free Run Distance dame og herre.