0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Salomon Speedcross - toppen af trailsko

Er man på jagt efter en trailsko, kan man ikke undgå at stifte bekendtskab med Salomon Speedcross, der er blandt de absolut mest benyttede og vellidte trailsko i verden. Hvorfor? Det skal du få svar på her ...

Den første Salomon Speedcross så dagens lys helt tilbage i 2007, hvor Salomon ikke var særlig kendt i løbeverdenen men mere indenfor alpinsport og hiking. Men med Speedcross blæste Salomon ind i løbeverdenen med en sko, der skulle vise sig at revolutionere markedet for trailsko.

Salomon Speedcross anno 1997

Salomon Speedcross 1 anno 2007

Man kan nærmest sige, at der var en tid for trailsko før Speedcrossens indtog en en tid efter.

Før Speedcross var der ikke ret mange trailsko på markedet, andet end deciderede tyndsålede orienteringsløbesko med stålpigge og så mere almindelige løbesko med en lidt grovere sål, der var ment som hybridsko til både landevej og skov. Det ændrede sig med Speedcross, da der pludselig kom en sko, der kun var ment til løb ude i skoven.

Speedcross var lettere, blød at løbe i, god i terrænet, sad tættere til foden, havde en grovere sål med store, bløde gummidutter, havde en mere slidstærk overdel og en meget fleksibel fornemmelse ude i skoven. Nu, 8 år efter, virker det banalt, men dengang måbede man!

 

Trailløb i Dyrehaven med Salomon

Hvad er Speedcross for en sko? Og hvem er Speedcross til?

Speedcross er en almindelig træningssko trailløb, til dig synes der er fedt at udfordre skovens terræn. En solid trailsko, der er elsket af garvede trailløbere, der stiller store krav til deres trailskos evner i teknisk svært løbbart terræn. Vi anbefaler den også mange gange også til helt nye trailløbere, da man i Speedcross får en meget alsidig og slidstærk sko med en god stabilitet og støddæmpning, der gør, at den er let at gå til, uden at man behøver at være trailløbsekspert med en forfinet løbeteknik.

Skoen har en relativ tæt, åndbar og slidstærk overdel der kan tåle lidt tæsk, samtidig med at den holder fødderne tørre på trods af mudrede stier.

Den stærkt profilerede Contagrip ydersål giver et godt og sikkert greb på fedtede underlag, hvor sålen giver en sikkert greb i skovbunden. Lækker støddæmpning i hele sålens længde, der også gør skoen velegnet til løb på fastere stier og til og fra skoven. Den tætsiddende pasform sikrer en god kontrol, selv ved høje hastigheder, og mange retningsskift, ned ad skovens bakker. Salomon Speedcross sål 

Oplagt til når sneen er faldet

Salomon Speedcross 4 gør det også rigtig godt som en vintersko, og kan anvendes når sneen er faldet, og underlaget begynder at blive for glat til den traditionelle løbesko. Når det er rigtig vådt kan en Gore-Tex version (herre og dame) anbefales, da den åndbare Gore-Tex membran vil holde vandet helt ude. Snøresystemet hedder Quicklace - et uhyre let og hurtigt snøresystem, der lukker godt tæt til foden. I pløsen er der lavet en lille lome til snøren så man ikke skal bekymre sig om at hænge fast i grene og krat. Trailløb i Dyrehaven med Salomon 

8 år er gået, hvad er det sket for Speedcross

Ikke så voldsomt meget egentlig. Salomon har klogt valgt at holde fast i grundprincipperne i denne suveræne sko. Til gengæld har Salomon valgt at introducere en lang række af modeller på siden af Speedcross'en. Speedcross har fået et par kosmetiske ansigtsløft i form af et nyt mønster i ydersålen, en lidt lavere mellemsål og så har man fjernet den let korrigerende pronationskile, der sad på indersiden af hælen i version 2.  

Salomon Speedcross 4 HERRE og DAME, pris kr. 1.100,-

Salomon Speedcross 4 i sort HERRE og DAME.

Guide til valg af den rigtige trailsko

Hvad er den rigtige løbesko til dig, når løbeturen skal løbes på skovens ujævne, mudrede og krævende underlag? Det har vi skrevet en lille guide om, som du finder her: Sådan vælger du den rigtige trailsko.

Få hjælp i butikkerne

Synes du at valget af trailsko er svært? På trods af at du har læst ovenstående guide? Du er ikke den eneste ...! Så lad os hjælpe dig i butikkerne, hvor vi står klar.

Det er vigtigt, at du prøver de forskellige typer trailsko på foden, inden du stikker afsted ud i skoven. Vi er klar i butikkerne til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige trailsko til dig og dine behov.

Og så er der ellers kun tilbage at ønske dig rigtig god fornøjelse med dine mange forestående løbeture i skoven – nyd dem!

Trailløb i Dyrehaven med Salomon