0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Salomon Speedcross S-LAB - den hurtige udgave af Speedcross

Salomon Speedcross har længe været en af de mest populære sko til trailløb. Årsagen skal findes i dens 'klassiske løbesko' udtryk. Salomon har nu taget fat i skoen, og gjort den lettere, tættere - og om muligt, endnu bedre. Læs med her og bliv klogere på om den er noget for dig!

Salomon Speedcross har med sine 12mm drop (forskel i højden på hæl og forfod) altid mindet mest om en almindelig løbesko, bortset fra at den er stivere og tættere i sin pasform. Det gør Speedcross S-LAB nu op med. Droppet er røget ned på 8 mm, pasformen er blevet endnu tættere og sålen endnu mere stiv. Nogle vil måske undre sig over, hvad dette skal gøre godt for. Læs videre for at blive klogere på de små forskelle, og hvorfor denne sko er super fed som et alternativ til den traditionelle Speedcross.

Skoen er en unisex model, så der er ikke nogen forskel på hverken herre eller dame.

Opdateret ydersåle for endnu bedre greb i underlaget

Skoen har ligesom den almindelige Speedcross knopper på en gennemsnitlig højde på 5mm. Højere knopper giver ofte mere greb, særligt i vådt føre - da det rigtigt kan komme ned til det faste underlag, under alt mudderet. Ydermere er knopperne placeret mere taktisk i forhold til at skulle løbe op og ned ad bakker.

Knopperne på skoen peger henholdsvist fremad i forfoden og badud på hælen. Dette er for at sikrer optimalt greb på vej op, og på vej ned. Det kan ses lidt som en modhager i underlaget.

Selvom det er en sko til trail, og overdelen virker tæt, så er den ikke vandtæt. Selvom nogen måske kan synes, dette kan være en fordel, vil det for langt de fleste være en ulemepe med en vandtæt membran. Der er 2 større ulemeper ved at have en vandtæt trailsko.

  1. Vandet kan altid komme ind fra toppen af skoen, men kan ikke komme ud ad andre veje. Render du i en vandpyt eller å på din tur, og kommer hele foden under, så er foden våd - her hjælper en vandtæt sko ikke noget.
  2. Skoen bliver stivere, da vandtæt materiale ikke er strækbart, og ikke ligeså fleksibelt.

Når det er sagt, så er det ikke ligesom en almindelig løbesko, hvor man kan få våde føder af at løbe i vådt græs. Overdelen er vandafvisende, hvilket meget ofte er nok for de fleste.

Skoens drop er på 8 mm (26mm hæl - 18mm forfod), og dette hjælper med at få ens landing længere frem på foden, mod en naturlig afvikling. Dette er en fordel, når man løber på lidt mere tekniske stykker med ujævnt underlagt, hvor det lavere tyngdepunkt bidrager til en større stabilitet i skoen.

Skoens pasform er tæt takket være Salomons SensiFIT endoFit, som er en slags sok inde i skoen (du skal stadig benytte sokker, når du løber). Dette gør at skoen sidder tættere til foden, og skoen er fri for de fleste syninger indvendigt.

Skoen benytter sig af en Contagrip-teknologien i ydersålen. Ydersålen er konstrueret i flere forskellige hårdheder for at optimere greb, slidstyrke og fleksibilitet. Densiteten er stærkest på ydersiden, for at give en mere slidstærk sål, og blødere og mere fleksibel længere inde mod midten for at sikre fri bevægelse og greb til foden.

Som med så mange andre trailsko fra Salomon, så har skoen en lille holder til snørebånd. Dette er en lille detalje som simpelt, men effektivt, sikrer at dine snørebånd ikke får dig til at falde. De er simpelthen pakket væk i pløsen.

Fakta

  • Stabilitet: Neutral
  • Drop: 8 mm (26mm hæl - 18mm forfod)
  • Vægt: 280g (US 9 herre)
  • Overdel: Mudguard
  • Sål: Contagrip
  • Pris: Kr. 1.400,-

Skoen findes kun i udvalgte butikker, men kontakt din nærmeste LØBEREN butik, hvis du kunne tænke dig at prøve denne lækre sko, og de vil skaffe den hjem til dig, i lige netop din størrelse!

Du kan også finde den direkte her i vores webshop.