0
Unique selling points
Gratis fragt v. køb over 750kr. / Køb og afhent i butik
Kundeservice
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Sådan vasker du lugten ud af dit løbetøj uden skadelige kemikalier

Du kender sikkert problemet med, at dit løbetøj lynhurtigt lugter grimt - også selvom du lige har vasket det ...! Følg vaskeanvisningerne i denne artikel og få bugt med den grimme lugt én gang for alle!

Rådene er mange

Der er mange gode råd til, hvordan man mest effektivt og miljørigtigt vasker sit løbetøj. Man kan bruge bla. rodalon og eddike, som virker særdeles effektivt. Vi har også rigtig gode erfaringer med at vaske tøjet med Zebla Sportsvask, der er både nemt, effektivt og så mildt, at du kan bruge det til håndvask. Denne vaskeguide er primært skrevet med udgangspunkt i Zebla Sportsvask.

Derfor lugter tøjet

Dit løbetøj lugter hurtigt efter vask, fordi lugtmolekylerne i tøjet ikke er vandopløselige. Når du vasker tøjet med almindeligt vaskemiddel, bliver lugtmolekylerne blot indkapslet, men de forsvinder ikke. Næste gang du løber, og kroppen varmer tøjet op, brister de indkapslede lugtmolekyler, og den dårlige lugt spredes.

Derfor er det essentielt, at du får vasket lugtmolekylerne ud af tøjet.

Det er faktisk ikke så vanskeligt, og kræver ikke brug af skrappe kemikalier, der ødelæggger tøjet og miljøet.

Med Zebla Sportsvask fjerner og neutraliseres lugtmolekylerne i dit løbetøj, så tøjet efterlades blødt og velduftende - HVER gang!

Zebla Sportsvask

En ganske enkel vaskeanvisning med Zebla

Benytter du dig af Zebla Sportsvask, behøver du ikke at bruge normalt vaskemiddel, når du vasker dit løbetøj.

Sådan gør du:

  • Dosér 50 ml Zebla Sportsvask til normalt snavset tøj.
  • Vask ved højst 60°C - husk at følge vaskeanvisningerne i tøjet!
  • Har tøjet ligget længe i skabet, eller er det stærkt ildelugtende, kan du med fordel lægge det i blød et par timer, inden det lægges i vaskemaskinen.
  • Ved særligt slemme tilfælde kan doseringen af Zebla Sportsvask øges med 15 ml. og/eller kombineres med Zebla Lugtfjerner, som efter vask sprøjtes på de mest udsatte steder.

Hvis du vaske sportstøjet for sig, kan man nøjes med kun 25-30 ml pr. vask, og typisk er det kun nødvendigt at bruge Zebla Sportsvask hver 3 til 4 gang tøjet skal vaskes. Så er der til ca. 20 vaske i en  500 ml flaske.

Almindelig Zebla Sportsvask må ikke anvendes til uld. Her skal anvendes Zebla Uldvask.

Vask med Rodalon

Læg tøjet i blød i ca. 30 minutter i en opløsning 1:10 af Rodalon Indendørs og vær opmærksom på, at tøjet ikke flyder ovenpå. Tøjet skylles i rent vand, inden det vaskes på normal vis.

Kilde: www.rodalon.dk

Vask med eddike

At bruge eddike i vandet er et gammelt husmoderråd, som er både effektivt og billigt. Eddiken holder farverne i tøjet klare og plejer samtidig maskinen indvendigt mod kalk. Eddiken kan hældes direkte i vaskemaskinens skyllemiddelskuffe i stedet for skyllemiddel er bruges til iblødsætningen inden vask, ligesom man gør med rodalon.

Vær opmærksom på, at eddike er mere flydende end skyllemiddel og vil i nogle vaskemaskiner løbe direkte ned i tromlen i selve vaskeprocessen, hvilket er uheldigt, da det neutraliserer vaskevandet, så rengøringseffekten nedsættes.

Kilde: www.bolius.dk

Zebla er godt for både dig og miljøet

Ikke nok med, at du skåner dine omgivelser for den grimme svedlugt, når du vasker med Zelba Sportsvask, du gør også noget godt for både dig selv og miljøet. Zebla Sportsvask er nemlig fri for skadelige tilsætningsstoffer:

  • Fri for parabener
  • Fri for flourforbindelse
  • Fri for methylisothiazolinone (MI)

Produktet er produceret i Danmark og leveres i genanvendeligt materiale. Al forsendelsesemballage er desuden fremstillet af genbrugskarton.