0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Asics Metaspeed Sky Paris: Caroline anmelder

Asics har i mange år leveret et solidt bud på en konkurrencesko, som skal bringe dig tættere på nye personlige rekorder. Nu er de klar med den seneste i rækken, som de lancerer op mod OL i Paris til sommer, og derfor har valgt det oplagte navn: Metaspeed Sky Paris. Den har Caroline fra vores butik i Lyngby haft med en tur på træningslejr og testet godt igennem. Læs hendes dom over Metaspeed Sky Paris her.

Jeg har været så heldig at teste Metaspeed Sky Paris - den nye super-sho-sho-shoe fra Asics, der - som navnet antyder - er lanceret op til OL i Paris. Jeg har før løbet i dens forgænger Metaspeed Sky+, så jeg disclaimer allerede nu, at der kommer lidt sammenligninger.

Først lidt tal

  • Vægt: 164g i US 7 Unisex
  • Drop: 5mm
  • Stack Height: 39.5mmMere skum i mellemsålen giver lidt mere til oplevelsen

Godt så, nu til det sjove - mine tanker omkring skoen: I forhold til den forrige model har den fået 0.5mm i mellemsålen, så det er meget tæt på at være svarende til det samme. Dog kommer den nu tættere på at makse ud til dem, der skal have en sko, som er “lovlig” til officielle løb, hvor de altså ikke må være højere end 40mm - et krav, der kun gælder eliten, så medmindre du stiller op der, er du altid helt safe uanset dit valg af sko.

Det betyder også (og nok vigtigst), at der altså er kommet mere skum i skoen, hvilket man også tydeligt kan mærke. Den har en blød, men fjedrende fornemmelse i mellemsålen, når man løber i den - på landevej er det rigtig fedt!

Man kan løbe på en blød pude, men uden at man synker ned i den, er den bedste sammenligning, jeg kan komme med. Dog synes jeg personligt, at den på løbebane bliver en smule høj, fordi den er så blød og en bane ikke nødvendigvis er lige så hård som asfalt.

Til gengæld skal Asics have, at de har forbedret pasformen i den nye udgave. Jeg følte, at den gamle var lidt bred i forfoden, hvorimod jeg i Metaspeed Sky Paris kan se, at den følger foden mere og sidder til - hvilket jeg er ret fan af i mine konkurrencesko!

Mindre vægt, mere performance

Nu til vægten, som nok er den største forbedring. Jeg har nemlig haft gang i køkkenvægten: min forrige Metaspeed Sky+ vejede nemlig 182g (US 7), så skoen har altså smidt 18g i min størrelse, hvilket for en sko, der i forvejen vejer lidt, er ret meget, når den samtidig har fået mere skum.

Det kan være lidt nørdet at gå op i, men når man jagter de sidste procenter til sine tider, tror jeg på, det gør en forskel. Alt i alt synes jeg det er en god sko til konkurrence og/eller intervaller. Den er måske ikke lige så klassisk set “aggressiv” at løbe i som nogen af dens rivaler fra andre brands - dog har den en rigtig blød og bouncy fornemmelse, som giver en hel del komfort. Især til de længere løb (halvmaraton og maraton) ville jeg tage denne sko frem!