0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Sådan klæder du dig på til efterårsløb

Når det er blevet efterår, er det tid til at få skiftet de korte shorts ud med de lange tights og den tynde løbeshirt ud med et baselayer. Rigtig mange løbere synes, at det er fantastisk at løbe om efteråret, fordi det ikke længere er bagende varme, og det er heller ikke stivfrossent. For at få den bedste løbetur ud af det, kræver det nogle ændringer i løbegarderoben. Det kan vi hjælpe med i denne artikel.

Når sommeren er forbi, er løbeture i solens bagende varme også. Det er slut med årstiderne for ultralet løbepåklædning, og det er tid til at gøre lidt flere overvejelser for, hvordan din løbegarderobe skal se ud. For at få det bedste ud af turen skal du tage højde for, hvordan du påklæder dig.

Klæd dig efter trelagsprincippet

Trelagsprincippet er den mest effektive måde at holde sig tør og varm på. Det giver en fleksibel og effektiv beskyttelse mod vind og kulde. Derudover kan man nemt justere på tøjet ift. vejrforholdene.

Hvad tager jeg på inderst?

Det inderste lag er det vigtigste at have styr på om efteråret.  Vejret kan være drilsk, fordi det aldrig er helt til at finde ud af, om det stormer en halv pelikan, står ned i stænger eller om det er høj solskin og vindstille. Det gør, at du sagtens kan løbe i regn og blæst, men det også snildt kan være tørvejr og vindstille. Derfor er det essentielt, at du tænker over det inderste lag.

Vi anbefaler, at du investerer i et baselayer (en undertrøje). Det gør vi, fordi du med et baselayer får et godt, tætsiddende og svedtransporterende inderlag, der kan hjælpe dig med at temperaturjustere, så din krop hverken overopheder eller bliver for kold. Undgå gerne at have bomuld som dit inderste lag - det suger fugten til sig, og det afgiver den ikke igen.

I vores sortiment finder du et par forskellige bud på et baselayer til både herre og dame, som du kan overveje at iklæde dig her til efteråret.

Hvad tager jeg så på udover?

Efter det inderste lag anbefaler vi et mellemlag. Du skal dog være opmærksom på, om det er nødvendigt med dette lag. Løber du midt på dagen om efteråret, er det typisk for varmt med dette lag, så det skal du kun underveje, hvis du løber tidlig morgen eller om aftenen - eller at det er koldere end normalt om efteråret.

Mellemlaget kan omvendt også bruges i stedet for tredje lag. Yderlaget. Er det lunt, vindstille eller tørt kan du måske nøjes med dette lag og ikke have det vindtætte og isolerende tredje lag på.

Igen har vi nogle rigtig gode bud (synes vi selv) til, der kan hjælpe dig med at finde det rigtige mellemlag. Her kan du se vores udvalg til herre og dame.

Hvad tager jeg så på udover det lag?

Når du vælger din løbejakke, det yderste lag, skal du tænke over, at det skal være vindtæt. Det skal det, fordi vinden vil fjerne den overskydende varme omkring kroppen og afkøle. Omvendt skal det derste lag heller ikke være for tykt, fordi det endnu ikke er koldt nok om efteråret. En åndbar jakke, der isolerer dig fra vinden eller en løbevest, der er vindtæt henover maven er rigtig gode bud på et yderlag.

Vesten er et populært valg om efteråret, fordi den giver den nødvendige vindisolation henover maven, mens den overskydende varme forvinder ud gennem de frie arme.

Til regnvejr skal du tænke over at vælge en vandafvisende eller helt vandtæt jakke til de regnfulde løbeture. Alt afhængigt af, hvem er som type, er en vandafvisende typisk nok, men for dem, der ønsker at forblive så tør som muligt (måske hvis man skal et sted hen uden mulighed for at skifte tøj), er det værd at kigge efter en helt vandtæt jakke.

Jakkerne er efterånden blevet så gode, at du er i stand til at komme af med varmen og ikke blive gennemblødt af sved under din våde jakke. Jakkerne er alle åndbare og gode til at ventilere.

Se vores løbejakker til herre og dame.

Se vores løbeveste til herre og dame.

Hvad skal jeg tage om mine ben?

Det afhænger - som det meste andet - af, hvem du er som type. Nogle fryser slet ikke om benene og løber i shorts hele efteråret, mens nogle gerne vil have varme tights på allerede i starten af efteråret. Umiddelbart fryser vi jo knap så meget på benene, som vi gør på overkroppen. Derfor vil det for de fleste være rigeligt med et par tynde tights.

Vi har tights i flere forskellige længder og tykkelser. Vi vil anbefale, at du til efteråret enten har et par 3/4-tights, der er lidt kortere og kun går lidt nedover knæene. Du kan også får korte tights, der stopper før knæet, mens du sidst kan få de klassiske lange tights, der dækker ned til anklen.

Se vores udvalg af tights, shorts og bukser til herre og dame.

Hvad gør jeg på toppen?

Det er ikke noget, de fleste tænker over, men der er faktisk en mening med at løbe med fx kasket. Det kan det være, når det regner, og du gerne vil undgå at få regn lige ind i ansigtet. Du sikrer med kasket, at du skærmer dit ansigt mod regn og slud, og det kan der godt være en god pointe i.

Vælger du at løbe med kasket, skal du tage højde for, at den skal være så åndbar og ventilerende som muligt. Du kan ikke bare tage enhver kasket på, når du løber. Det kan du jo sådan set godt, men hvis du vil være sikker på ikke at få en utrolig varm og irriteret hovedbund, så er svedtransport og åndbarhed de vigtigste egenskaber for en kasket.

Her kan du se vores udvalg af kasketter til herre og dame.

Hvad med på fødderne?

Vi oplever rigtig mange løbere, der får vabler og generede fødder under løb. I nogle tilfælde kan det forklares med valget af strømpe. Når temperaturen begynder at falde, kan du begynde at tænke over at få et par tykkere løbestrømper på - det kan være strømper i polyester eller uld.

Husk at det er vigtigt, du har plads i forfoden i dine sko, så dine tæer ikke støder på fronten af foden. Det sikrer også, at du bibeholder blodcirkulationen og på den måde også varmen. Vælger du den rigtige sko med lidt plads i forfoden, har du også plads til et lidt tykkere par stømper om efteråret og vinteren.

Se vores strømpeudvalg til herre og dame.

Lys og reflekser 

De lyse timer bliver færre, så vi skal sikre os, at vi er synlige, når vi løber. Vi skal være lette at få øje på, selv i bælgravende mørke, så vi undgår at skabe farlige situationer for os selv og andre trafikanter. Du kan ikke regne med, at de andre trafikanter kan se dig i trafikken. Du må derfor gøre dig så synlig som overhovedet muligt.

Langt det meste løbetøj til efterår- og vinterløb er udstyret med reflekspaneler, der sikrer en 360 graders synlighed. Gå efter tøj med mange og store reflekspaneler. Vælg tøj i synlige neonfarver, der giver en markant bedre synlighed i tusmørket, hvor det ikke er helt mørkt nok til, at reflekserne rigtig kommer til sin ret.

Se vores produkter med ekstra god synlighed her.

Det kan også være en god idé med en pandelampe, hvis du gerne vil beholde dine favorit-træningsruter i skoven. Gå efter en model med en god, bred og klar lyskegle, der kan lyse godt op foran dig. Skal du primært løbe på de større stier, så kan 150-200 lumen være fint, men vil du gerne have lidt mere fart på og også løbe uden for stierne, bør du kigge efter en kraftigere lampe med 500-1000 lumen.

Se vores udvalg af pandelamper her.

Få mere at vide

I vores butikker kan vi fortælle dig meget mere om de enkelte produkters egenskaber, og om hvordan du med fordel kan sammensætte dem alt afhængig af vejrforholdene, og i forhold til hvad du allerede har hjemme i skabet.

Så kig forbi til en snak om den helt rigtige efterårsbeklædning til dig.