0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Anmeldelse: Kasper tester Brooks Hyperion Elite 4

Kasper, der er distrikschef for Løberen Sjælland, var inviteret en tur til Barcelona af vores venner fra Brooks. Udover at løbe Barcelona Halvmaraton og blive klog på en helt masse nyheder fra det populære brand, fik han rig lejlighed til at teste bandets nyeste carbonsko, Hyperion Elite 4. Du kan blive klogere på hans oplevelse med skoen herunder.

Min første fornemmelse er, at Hyperion Elite 4 er en super minimalistisk sko med en virkelig  luksuriøs pasform. Jeg vil gå så langt som at sige, at det er den carbonsko, jeg har prøvet, der har den klart bedste pasform og overdel, og det mærker man med det samme, man træder ned i den.

Overdelen er udviklet i et tyndt, let og knitted materiale, der smyger sig lækkert om foden, mens pløsen sidder lige præcis, som jeg synes, den skal. Tæt på foden uden at genere overhovedet. Alt det giver bare lækre forudsætning for en løbesko, der virkelig taler til mig og den pasform, jeg foretrækker.

Skoens geometri gør, at jeg har en god fornemmelse fremme på foden. Man kan tydeligt mærke, hvordan den hjælper en fremad, når man løber, så man får det her effektive afsæt, man gerne vil have i sine race-sko. 

Noget jeg personligt er helt pjattet med i Hyperion Elite 4 er, at carbonpladen er designet helt unikt til hver eneste størrelse, skoen kommer i, så energireturneringen er helt optimal. Man får simpelthen bare et godt skub fremad, når man løber. 

Jeg synes, at stødabsorberingen er lidt mere fast end konkurrende brands, og derfor kan jeg godt savne lidt mere blødhed på de helt lange race-distancer. Mange carbonsko er baseret på en blød og responsiv skum, og det kan føles lidt ustabilt og usikkert for mange løbere, så er du en af dem, der savner en mere stabil og  fast race-sko, er Hyperion Elite 4 et godt bud.

Konklusion

For at opsummere korter Brooks Hyperion Elite 4 en virkelig lækker race-sko. Især pasformen er for mig fuldstændig optimal. Den lidt fastere mellemsål gør, at den er lidt mere kontant end andre race-sko, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting og noget, jeg tror, at mange faktisk vil sætte pris på.

 For mig er den helt perfekt til 5 og 10km, mens jeg nok vil anbefale, at man er en lidt mere erfaren løber, hvis man skal bruge den til fx. halvmaraton.

Og så er det simpelthen bare en smuk sko!